USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Ковельщині нафтопродукти залили паї селян

12 Березня 2018 20:16
У селі Воля-Любитівська Ковельського району громада виступила проти демонтажу нафтопроводу, що уже не перший рік намагаються викопати невідомі особи.

Зокрема, причиною обурення мешканців стало те, що «горе–копачі» руйнують дорогу, яку селяни будували власним коштом. Від проїзду важкого транспорту, екскаваторів, тракторів та іншої техніки асфальт на дорозі покрився глибокими тріщинами. Польова дорога перетворилася на суцільне непрохідне болото.

Крім того, роботи з демонтажу проводилися на сільських городах та пасовища, без дозволу людей. Техніка, яка там працювала, знищила посіви. Та найбільшу небезпеку складає кількасот літрів нафтопродуктів, що вилилися із самих труб. Ґрунт, навіть після рекультивації, на десятки років втратив свої родючі властивості.

На даний час нафтопродукти масним шаром вкрили поверхню води, що знаходиться у траншеях, де раніше саме пролягали труби.

Але найбільше мешканці переживають за те, що нафта потрапить до криниць та водозабірних свердловин, що призведе до катастрофи. На жаль, на неоноразові скарги селян влада ніяк не реагує.

Аби допомогти жителям села вирішити цю проблему, приїхали депутат Ковельської райради вд партії УКРОП Тарас Оніжук та депутат-укропівець Ковельської міської ради Ігор Пініс.

Також, аби зафіксувати факт нанесення збитків громаді та екології депутати викликали на місце слідчо-експертну групу поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сем Показати IP 12 Березня 2018 20:37
Городи? А про охоронну зону навколо ще нафтопроводу із церковною освітою селянии напевно не чули.
ник.. Показати IP 12 Березня 2018 21:34
хватит з нас дуонив робыть. посеред села копають и незнабть хто да. треба полицию вызывать а не пениса з укропа..партию мени нашлы еврейскую на волыни . перши запроданци.
аер Показати IP 12 Березня 2018 21:34
Людина без церковної освіти повинна знати, що вирощувати с/г культури в охоронних зонах можна (пункт 11Правил охорони магістральних трубопроводів). Пункт.18 Правил "Підприємства магістрального трубопровідного транспорту після закінчення планових або аварійних ремонтно-відновних робіт зобов'язані відшкодувати землекористувачам збитки, завдані внаслідок виконання зазначених робіт, та привести земельні ділянки, на яких вони проводилися, у стан, придатний для подальшого використання за призначенням."
Вова П до аер Показати IP 13 Березня 2018 13:28
Я б подалі від того жив і взагалі ні собі ні корові там нічого не вирощував. Хай у столову Верховної ради там продукти вирощують.
З Ковеля Показати IP 13 Березня 2018 23:21
Та там мабуть ті труби тупо крадуть. Чув ще років 10 назад від людей з Ратно. Трубопровід був заповнений чито бензином, чи соляркою. Нібито про нього всі забули. Народ почав сверлити його, цілими бензовозами крали. А оце видно і до металолому діло дійшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus