USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Незаконна вирубка лісу на Волині: прокуратура мовчить

8 Квітня 2017 19:00
Прокуратура області не повідомила про те, чи законно приймалися рішення по кримінальних провадженнях щодо незаконних порубок лісу.

Про це йшлося під час брифінгу членів уже розпущеної консультативної ради при прокуратурі області 7 квітня.

Зокрема, один із колишніх членів цього нині ліквідованого колегіального дорадчого органу Василь Куренда пояснив, що коли Генеральний прокурор Юрій Луценко представляв нового прокурора Максима Киричука, наголосив, що одним з найголовніших питань на Волині, до якого має бути прискіпливою увага правоохоронців, це вирубка лісів.

З його слів, у 2015- 2016 роках Держекоінспекція у Волинській області направила до правоохоронних органів 22 матеріали про незаконні порубки. Члени консультативної ради вибрали з них 16 найрезонансніших і направили прокурору області з проханням перевірити законність прийнятих рішень правоохоронцями щодо цих проваджень. Адже часто про ці справи навіть не було інформації, і екологів не інформували.

Тоді ж надійшла відповідь в загальних фразах щодо цих проваджень: скільки з них закрили, які накладені штрафи, які справи передані до суду. Але, зауважує Василь Куренда, все у загальних рисах.

Тож, каже він, члени консультативної ради вирішили звернутися до прокуратури вдруге. На другий лист вже ніхто й не відповів. Так само ніхто так і не повідомив, чи законно прийняті рішення в найбільш резонансних провадженнях: про завдання збитків Шацькому національному природному парку на суму більше 11 мільйонів гривень або порубки у Ківерцівському заказнику «Зубр», якому завдані державі збитки на 7 мільйонів.

Нагадаємо, в Україні ліквідували усі консультативні ради при прокуратурах, начебто через їх «недієвість». Натомість, активісти, які входили до складу цієї інституції на Волині, запевняють: вони навпаки не були пасивними, а активно включалися в роботу прокуратури і правоохоронних органів та направили більше півсотні звернень з проханнями відреагувати на порушення чи пояснити законність дій правоохоронців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
пАНАС Показати IP 8 Квітня 2017 19:34
ЩО, МИ ВСІ ХОЧЕМ ПОЧУТИ?? ПРОКУРАТУРА ТА ПРОКУРОРЧИКИ КУПЛЕНІ КВАТИРКАМИ, КОЛІСНИКАМИ, ГУНЧИКАМИ ТА ІНШИМ ГІМНОМ ВОЛИНЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ. В ПРОКУРАТУ РІ ПРАЦЮЮТЬ ПРОДАЖНІ СИНКІ І ДОЦЮРИ, ЯКІ НІЧОГО НЕ ПЕТРАЮТЬ, А МЗДУ ОТРИМУЮТЬ..
Анонім до пАНАС Показати IP 8 Квітня 2017 20:42
все вони петрають, свою долю чітко знають
007 до пАНАС Показати IP 8 Квітня 2017 21:37
ПРАВДА НА ВАШІЙ СТОРОНІ, ТОМУ Й МОВЧАТЬ ЩЕ ТРОШКИ ПОТЕРПИМ, ПОДИВИМОСЬ, А ТАМ БУДЕМ БАЧИТИ. ЗНОВУ НА СЕСІЮ В МІНІСТЕРСТВО, ПРОКУРАТУРУ І Т. Д.. ВСЕ ЦЕ ОБГОВОРЮТЬ, ЛЮДИ ВСЕ БАЧАТЬ.
Павло Показати IP 8 Квітня 2017 23:21
А нехай Куренда розкаже, які має дачі на Світязі, як їх отримав будучи заступником прокурора Волинської області... Йому що, ще мало...
Павло Показати IP 8 Квітня 2017 23:28
Доповнення... А Куренда, що не прокурорський колишній працівник, тим більше "заслужений", та що він нахапав за час роботи в прокуратурі, ніхто не перевіряє, прикривається консультативною радою... Нехай сидить вдома та мовчить... "Борець за справедливість"... Чи не під час його роботи заступником прокурора області оформлено садівничий кооператив на Іллічівці біля с. Пульмо, де він має дачу за 25 метрів від озера Світязь, хоча по закону допускається не менше як 50 метрів на водоймах загального значення, не говорячи про прродно-заповідний фонд, а там межі зовсім інші (100 метрів)... Треба розібратись, та розібрати його дачу, а тоді буде видно, що він та його поплічники будуть говорити...
Анонім до Павло Показати IP 9 Квітня 2017 09:58
а червоного півня запустити ?
правда Показати IP 9 Квітня 2017 09:54
зато в декларації кватиркіна недобудований будинок. можите переїхати в гараджу на вулицю сонячну 3 і подивитись що там невистачає.......
Ірина Показати IP 9 Квітня 2017 11:20
Захарка притягнути до відповідальності, розвів бардак

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus