USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто першим розганяв бурштинову навалу на Волині

7 Квітня 2017 15:53
Волинські активісти, які входили до консультативної ради при прокуратурі області, переконують: ліквідація їх інституції незрозуміла. Тим більше, якщо їх роботу на фоні інших аналогічних утворень оцінювали в ГПУ як найкращу, а члени консультативної ради, переконують вони, навіть допомагали правоохоронцям у резонансних справах.

Про це йшлося під час брифінгу членів уже розпущеної консультативної ради при прокуратурі області 7 квітня.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що всі консультативні ради при прокуратурах України ліквідовуються як недієві.

Голова консультативної ради при прокуратурі Волинської області Георгій Остров розповів, зокрема, про їхню роль у боротьбі з бурштинокопачами та про те, що відбувається на Маневицькому масиві насправді. З його слів, відтоді як їх раду розпустили, вони не з’являються на території ймовірних копанок і не моніторять ситуацію. Але відомо, що ще учора на території села Заріччя Маневицького району були знайдені свіжі сліди копачів бурштину.

З його слів, реальна ситуація навколо незаконного видобутку дещо відрізняється від офіційних версій. За їхніми даними, масові копанки з’явилися не внаслідок «навали» 2,5 тисяч старателів, а були значно раніше. Ще у 2014 році, переконував він, покривали цей незаконний бізнес місцеві правоохоронці: прокурори, міліція й «Беркут».

«Ми почали активно вираховувати їх і затримали близько 14 помп. А потім був масштабний наплив копачів з різних областей на території між селами Лісове і Вовчецьк. Ми повідомляли прокуратуру напередодні про такі ймовірні сценарії, мовляв, що має бути масштабна навала. Справа у тому, що там назрівав конфлікт, бо місцеві почали обурюватися, «Беркут» допускав певних представників з інших областей копати. І щоб сховати масштаб руїн вони запустили 2,5 тисячі юдей. Але насправді все було скопане раніше. О 5 ранку вже збиралися старателі йти. Вони всі говорили, що до 5 години їх ніхто не штурмуватиме. Але ми – члени кількох громадських організацій - їх почали розганяти трішки раніше. Коли ми розігнали, то Нацгвардія тільки бронежилети одягала», - розповів він.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕРЖАВА ПРАГНЕ МОНОПОЛІЗУВАТИ ВИДОБУТОК БУРШТИНУ

Георгій Остров додав: минулої зими була інформація про затримання 17 копачів. Так-от, насправді, ці люди там не встигли нічого й накопати, бо їх туди запустили, щоб «списати» на них викопані ями. Він переконував, що і зараз на території, яку охороняють правоохоронці, будуть знайдені свіжі ями, якщо проінспектувати ділянки.

«Хотілося б запитати у Генпрокурора, зважаючи на це: то які ми недієві?», - резюмує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Знаю Показати IP 7 Квітня 2017 16:19
Остров,зовсім не володіє інформацією,"беркут"на момент розгону вже давно розформований.взагалі як можна такій брєд писати і тим більше в його вірити.самі гроші відмивають і як завжди крайня поліція
беркут Показати IP 7 Квітня 2017 16:32
І до кришування бурштину беркут клеять..... А то нічого, що в лютому 2014 "БЕРКУТ" вже був ліквідований.
патриціям Показати IP 7 Квітня 2017 16:47
плебеі та смерди поруч непотрібні
йой Показати IP 7 Квітня 2017 16:50
спитайте у рижого автомайданівця і похи як вони першими післі розгону копачів в ями повскакували... помошнікі і патріоти хє..ві!!
Гута Показати IP 7 Квітня 2017 19:24
Є купа відео хто у Нас був коли була навала гостей копачів Г Острова й його команди там нема
свідомий Показати IP 7 Квітня 2017 22:07
Відчуває що вже за брехню нема кому по соплях дати от губу і розпустив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus