USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ні – поліцейській державі»: заява волинських журналістів

9 Серпня 2017 23:00
Показові переслідування опозиціонерів, замовні кримінальні справи з надуманими обвинуваченнями стають звичними, а за корупцію, розкрадання державних багатств, грабежі та вбивства нікого не карають, – колектив телекомпанії «Аверс» звернувся до людей із заявою через надзвичайну ситуацію, яка складається на Волині та в країні.

Звернення опублікували у відео форматі.

Подаємо заяву нижче без змін і правок.

«Ми щодня розповідаємо про вбивства, грабежі та розкрадання державних багатств, але не можемо розповісти про те, що за це когось покарали, тому що цього не відбувається.

Після Революції Гідності нова влада обіцяла змінити ставлення до громадян: провести люстрацію, викорінити корупцію, однак посадовці просто помінялися кабінетами, а обіцяні закони, які б дозволили спіймати чиновників «на гарячому», ветував Президент.

У державі постійно створюють нові органи по боротьбі з корупцією та економічною злочинністю, але далі витрат коштів та окозамилювання – справа не йде.

Ми постійно повідомляємо про злочини поліцію, СБУ, фіскалів, НАБУ, НАЗК, але отримуємо лише відписки. Ми назбирали тонни такої макулатури, яку продукують ці органи за бюджетні кошти.

Ми не можемо збагнути, звідки беруться казкові багатства посадовців, за які гроші купують елітні маєтки та іномарки ті, хто мають захищати наші інтереси. Більше того, коли ми розповідаємо про розкішне життя чиновників та невідповідність задекларованого майна їхнім зарплатам, нас починають лякати.

Ті, хто мають звітувати про свої кошти у НАБУ, звертаються до силовиків, аби вони змусили журналістів замовкнути.

Прокуратура та інші силові структури погрожують прийти з обшуками та арештами на телеканал «Аверс». Кого обслуговує армія правоохоронців, чиї права вони охороняють та від кого? Чи не від пересічних українців?..

Владі потрібне покірне і мовчазне суспільство. Тому в нашій країні регулярно піднімають зарплату тільки силовикам, суддям, прокурорам, поліцейським, щоб нагнати страху на людей і змусити мовчати.

Нам немає чого боятися, ми не ховаємося за високими парканами маєтків, але обіцяємо зазирнути за кожен паркан тих, хто живе за державні кошти.

Нас не зупинити, ми живемо і працюємо чесно. Приходьте й арештовуйте нас – правду не залякати!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 9 Серпня 2017 23:08
Чому немає заяви CNN чи BBC?
Панько Показати IP 9 Серпня 2017 23:25
В точку сказали журналісти
шльоцик з района Показати IP 9 Серпня 2017 23:56
«НІ – ПОЛІЦЕЙСЬКІЙ ДЕРЖАВІ». яка нафіг поліцейська держава, наше місто патрулює 5 екіпажів це 10 мать його копів на весь луцьк. а всього вакансій в копи 15 000. в нас тут по тєліку обсирають владу як хочу і хто хоче. тоже мені поліцейська держава.
шльоцик з района Показати IP 10 Серпня 2017 00:03
не можу зрозуміти навіщо вони це пишуть на бумажках ("ми назбирали тонни макулатури"). Ви на свому каналі показуйте, передачі знімайте, а то шось я на вашому каналі такого не бачив. показуйте людям відзняті матеріали, а не на папірцях їх десь там никаєте і збираєте.
дед Показати IP 10 Серпня 2017 00:08
правду пишуть .тільки журналісти можуть відкрити затурканим заляканих людям очі Я ПРОСТО не розумію як за декілька кіло гречки можна продати свій голос Люди схаменіться ви обираєте олігархів яким на нас наплювати уних одне захистити свій бізнес нажитий ..\непосільним\ трудом.
Гарик Показати IP 10 Серпня 2017 07:07
сумно це все і добром не закінчится
лучанин Показати IP 10 Серпня 2017 08:02
Хто не був у шкірі журналіста ,той і близько не може збагнути смак цієї професії.Одне діло допомогти комусь у вирішенні особистої справи розповівщи людям у своїх матеріалах ,як незаконно відбуваються ті ,або інші події.Висвітлити вселюдно неправомірні факти насильства з боку нинішньої влади зовсім інша справа.При одних,або інших обставинах журналіст отримує свого роду задоволення,або адреналін.Але ми були свідками чисельних нападв на журналістів,це я вам скажу дуже резикована в даний час професія.Честь і хвала людям ,які готові на такі вчинки,резикуючи своїм здоровям,а інколи небачачи своїх родичів і працюючи до ночі щоб ми з вами могли сісти біля телевізорів і подивитись що відбувається в нашому місті.Аверс молодці!Так тримати!
Рома Показати IP 10 Серпня 2017 09:42
Понаставляли таких як Шпига, от і маємо !!!
лучани Показати IP 10 Серпня 2017 10:36
Краще б Аверс знайшов дикторів та звукорежисерів нормальних, а то муть,а не новини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus