USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Норвегія відкликала свої винищувачі з Лівії

22 Березня 2011 11:25
21 березня, Норвегія відкликала шість своїх винищувачів Ф-16 з виконання місії в Лівії. Таке рішення прийняв голова оборонного відомства країни Грете Фаремо у зв'язку з неясністю того, хто здійснює командування операцією.

Про це інформують Українські новини .

"Зараз координація втручання здійснюється Вашингтоном у тісній співпраці з Францією і Великою Британією", - заявив голова МЗС Франції Ален Жюппе.

Нагадаємо, 17 березня, Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, що передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Муаммара Каддафі.

Сама операція під назвою "Одіссея. Світанок" стартувала через два дні. Сили коаліції випустили по об'єктах ППО Лівії не менше 130 крилатих ракет. Британський прем'єр Девід Кемерон вже заявив, що міжнародна коаліція нейтралізувала ППО цієї країни. За даними лівійської влади, загинули понад 60 людей. Захід цю інформацію не підтверджує.

У свою чергу президент США Барак Обама заявив про повну легітимність свого наказу надати військову допомогу міжнародній коаліції. Відповідний лист він направив конгресу у відповідь на невдоволення деяких сенаторів.

Крім США, до складу коаліційних сил входять також Велика Британія, Франція, Італія, Канада, Іспанія, Бельгія та Данія. Про готовність брати участь в операції заявили також Катар, Норвегія і Чехія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus