USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинськ показав свій економічний потенціал

31 Серпня 2015 10:07
У Нововолинську стартував проект з проведення економічних екскурсій містом. Його мета - презентація жителям та гостям міста«живої» економіки, а саме - підприємств різних сфер діяльності та галузей промисловості, які забезпечують життєдіяльність міста.

Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

Першими до участі в заході запросили знайомих, дітей, які приїхали із зони проведення антитерористичної операції з міста Маріуполь Донецької області. Це особлива категорія – діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування віком від 7 до 16 років.

Найбільше звернули увагу на такі підприємства як ПрАТ «Нововолинська швейна фабрика» (здійснює пошив робочого одягу для експорту у європейські країни); ПП «Роса Трейд» (товари для художників та хобі);ТзОВ «ХАН-Електробау» (підприємство з іноземними інвестиціями, виготовляє котушки для трансформаторів); ТзОВ «Скай» (виготовлення косметичної продукції); ТзОВ «ВМП» (виготовлення м’ясних виробів); ПрАТ «Нововолинських хлібозавод» (виготовляє самий ссмачний хліб та кондитерські вироби); ПрАТ «Нововолинський ливарний завод» (ливарне виробництво, лиття церковних дзвонів); ТзОВ «БРВ-Україна» (виготовлення корпусних меблів); ТзОВ «Кроноспан УА» (виготовлення ламінованої плити»).

Учасники екскурсії також відвідали історичний музею, який знаходиться в приміщенні міської ради. В музеї зібрана чимала кількість фотографій 50-х років підприємств, а також макет шахти № 1, яка була збудована у Нововолинську першою. Учасники екскурсії мали змогу порівняти як розвивалось та розбудовувалося місто.

Директор історичного музею Ірина Костюк розповідала про напрямки діяльності підприємств, за якими професіями та спеціальностями там працюють, яку заробітну плату отримують і де можна навчитись таким професіям.

Особливо відзначили вугільну галузь міста та вугледобувні підприємства, на яких працюють майже 4 тисячі працелюбних містян та чимало трудових династій. Це – шахти № 1, № 9, «Бужанська» та шахта № 10.

До слова, вчора місто гірників відзначило свято День шахтаря «зі сльозами на очах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан,Луцьк Показати IP 31 Серпня 2015 10:28
Економічні успіхи міста-заслуга нашого мера шановного пана Віктора Сапожнікова, його турботити та великих зусиль про розвиток Нововолинська!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus