USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нововолинські дзвони встановили у соборі на Миколаївщині

16 Липня 2015 18:03
У Свято-Вознесенському кафедральному соборі у місті Вознесенськ на Миколаївщині 15 липня відбулося встановлення чотирьох найважчих дзвонів на дзвіницю.

Для цього із Южноукраїнської АЕС замовили підйомний кран, адже вага найбільшого з них сягає тонну, інших трьох – 500 кг, 250 кг і 160 кг відповідно.

Ці церковні дзвони, як і попередні, були відлиті на Нововолинському ливарному заводі. Відтепер прихожан до храму скликатиме багатоголосся храмової дзвіниці, яке створюватимуть загалом 10 дзвонів різних розмірів та звучання, – повідомляє Міська влада Вознесенська.

Нагадаємо, дзвони є однією з необхідних особливостей православного храму. Вони скликають віруючих на богослужіння, сповіщають про його початок та завершення, про радісні чи сумні події у житті громади, а ще – викликають піднесений і умиротворений настрій в усіх, хто їх чує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 16 Липня 2015 18:12
Богоугодну справу робить завод.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus