USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Ножі в курях»: львівський театр розіграв для лучан філософсько-любовний трикутник

23 Вересня 2018 09:00
Філософською драмою про любовний трикутник та одвічну проблему пошуку людиною власного призначення закінчився перший день V міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак».

Виставу «Ножі в курях, або Спадок мірошника» за твором шотландського драматурга Девіда Гарровера продемонстрував у Луцьку Львівський академічний театр імені Леся Курбаса. Показ п’єси відбувся 22 вересня в ангарному приміщенні КРЦ «Адреналін Сіті».

Львівська трупа, яка вперше завітала до Луцька, розіграла перед глядачами історію молодої жінки, дружини сільського орача, яка шукає своє місце у світі та намагається примиритися з власними думками.

Так, події в п’єсі відбуваються в сільській місцевості, де орач Вільям і його дружина, тяжко працюючи, у звичному для селян ритмі проводять свої одноманітні будні. Однак усе змінюється, коли молода жінка знайомиться з мірошником, який живе відокремлено і через власні сучасні погляди мириться із загальним осудом. Його поява не тільки спричинює утворення любовного трикутника, а й змушує жінку до самопізнання та пошуку власної ідентичності.
Окрім протиставлення в коханні, вистава демонструє різні світогляди головних героїв. Орач Вільям задоволений традиційним селянським існуванням, натомість мірошник прагне жити в сучасному світі, тож планує покинути село й виїхати до міста, молода жінка, своєю чергою, не може визначитися зі своїм місцем і намагається усіма силами віднайти його.

«Нічого я тобі не скажу. Не видам, що в мене в голові. Там багато є… Багато різного. Але я не скажу чого… Світ тут, перед моїми очима, а я тільки повинна встромляти назви у все, що є довкола мене, так, як я встромляю ножа у живіт курки», – резюмує після довгих блукань власною свідомістю жінка.
Нагадаємо, щоV «Мандрівний вішак»триватиме в Луцьку протягом двох вікендів. Так, 23 та 29–30 вересня всі охочі матимуть змогу відвідати майстер-класи, взяти участь у творенні перформансу, а також переглянути казку-притчу «Змій» від театру-студії «Гармидер», спектакль «Невтомний перетворювач» від дрогобицького театру «Альтер» чи лабораторну виставу «Шишко».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus