USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обеліск УПА в Польщі можуть ліквідувати

14 Серпня 2013 08:48
Депутат Європарламенту від опозиційної польської партії «Право і справедливість» Томаш Поремба заявив про позитивну відповідь на його запит у справі ліквідації пам’ятника УПА в селі Грушовиця Перемиського повіту Підкарпатського воєводства Польщі, повідомляє Історична правда із посиланням на Польське радіо.
Депутат повідомив Раду охорони пам'яті боротьби і мучеництва про нелегальний обеліск і вимагав його ліквідації.
Сьогодні Поремба отримав офіційну відповідь, що ця справа буде вирішена.
«Голова Ради охорони підтримує мої застереження щодо цього пам’ятника і дуже чітко обіцяє рішучі дії щодо усунення, ліквідації цієї будівлі. Цей пам’ятник поставлено кільканадцять років тому без будь-якої згоди польської влади, він не освячує місця спочинку», - зазначив Поремба.
Зі слів депутата, він планує передати отриманий лист в органи місцевої влади Перемишля. Тепер рішення про ліквідацію пам’ятника повинні виконати органи місцевої влади, стверджує Поремба.
Як відомо, на території нинішнього Підкарпатського воєводства Польщі до 1950-х років мешкала численна українська громада, в 1940-х діяло підпілля УПА. Ця українська громада зазнала від польського соціалістичного уряду низки репресій і депортацій, серед яких була і операція «Вісла» (1947 рік).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
комсомол Показати IP 14 Серпня 2013 10:01
Вот верно.Фошистский произвол не пройдет.Ради чего мой дед в танке горел?А бабушку износиловали?
zbbas Показати IP 14 Серпня 2013 10:27
Нічого дивного. «Право і справедливість» як і наші комуністи підручні північного сусіда. До листопада будуть з шкіри лізти щоб не було угоди з ЄС
Vovan Показати IP 14 Серпня 2013 12:44
Танці на кістках продовжуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus