USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обмін полоненими можуть перенести на понеділок

14 Вересня 2014 13:35
Обмін полоненими між бойовиками самопроголошених Донецької і Луганської народних республік і українськими силовиками у форматі "65 на 65" може бути перенесений на понеділок.

Про це в неділю інформує РИА Новости з посиланням на заяву так званого "главу Верховної ради ЛНР" Олексія Карякіна, - повідомляє «Укрінформ».

Відповідаючи на питання, коли може бути здійснений обмін полоненими, він сказав: "Я думаю, завтра".

Зі слів Карякіна, обмін полоненими між самопроголошеними республіками і українськими силовиками здійснюватиметься у двох пунктах: Авдіївка (Донецька область) і Щастя (Луганська область).

Він відзначив, що "республіки" узгоджують списки на обмін військовополоненими, проте цей процес ускладнений у зв'язку з відсутністю зв'язку в Луганську.

"Ми поклали зараз основне навантаження щодо обміну на Донецьк. Як тільки відновиться зв'язок, ми виходитимемо на зв'язок і далі узгоджувати (списки)", - відзначив Карякін.

При цьому він не назвав загальну кількість полонених, які будуть обмінені. Водночас підкреслив, що українські силовики звільнили частину полонених бойовиків "ЛНР", а влада "республіки" зі свого боку також готує українських полонених до обміну.

Тим часом в РНБО заявляють, що обмін полоненими відбудеться в неділю, 14 вересня. Про це повідомляє УНН.

Згідно з повідомленням, сьогодні має відбутися черговий обмін затриманих та полонених у зоні АТО, - повідомив заступник речника РНБО Володимир Польовий під час брифінгу.

Вододимир Польовий наголосив, що робота з обміну затриманих і полонених ведеться постійно з цією метою було створено міжвідомчий та координаційний центр, який працює при відділі Служби Безпеки.

"Сьогодні також відбудеться черговий обмін. Про результати цього обміну ми повідомимо дуже докладно", - зазначив Польовий.

Раніше "глава комітету з військовополонених ДНР" Дарина Морозова повідомляла, що сепаратисти і українські силовики домовилися в неділю провести обмін полоненими у форматі "65 на 65". Списки, з її слів, вже узгоджені.

Нагадаємо, наразі, у час так званого перемир’я, триває процес обміну полоненими.Серед українців, яких бойовики відпустили з полону, є волиняни.

ЧИТАТИ ПРО ЗВІЛЬНЕНИХ З ПОЛОНУ ВОЛИНЯН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дончанин Показати IP 14 Вересня 2014 19:37
Передача пленных началась в 30-ти километрах к северу от Донецка, ополченцы Донецкой народной республики и украинские силовики передают друг другу по 73 человека. В назначенное место прибыли представители украинской стороны, в настоящее время стороны сверяют списки пленных

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus