USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Обвал мосту в Італії міг стати наслідком корупції, – ЗМІ

20 Серпня 2018 09:42
Життя італійського міста Генуя розділилося на «до» та «після». Зараз там зачинені магазини, кафе, ресторани і майже безлюдні пляжі, бо в Італії оголошено національну жалобу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

В одну мить 11 серпня обірвалися десятки життів, а цілі квартали перетворилися на безлюдну зону відчуження – понад 600 людей переїхали в тимчасове житло без жодних гарантів навіть увійти у старе власне. Усе, що вони можуть зараз – це приходити і проситися у рятувальників хоча б на 10 хвилин забігти в дім і забрати хоч якісь речі.

Це було жахливо, уявіть собі цей міст міг обвалитися на наші оселі. Жертв могло бути більше», - кажуть вони.

Новий обвал більш ніж реальний, влада оголосила надзвичайний стан на наступні 12 місяців. Міст знесуть контрольовано, але руйнувань житлових будинків не уникнути. На місці трагедії щодня чиновницькі вояжі, однак поки жодної конкретної і поіменної відповіді, хто винний, немає.

Чимало італійців вважають, що причиною трагедії стала корупція, адже про проблеми з мостом говорили самі мешканці.

Він був збудований ще в далекому 1967 році італійським інженером Рікардо Моранді, як експеремент – мінімум металу, більше бетону. І вже в 1990-х почалися суттєві проблеми зі стійкістю шляхопроводу. Тоді міст вирішили підтримати металевими тросами, які закупили за завищеними цінами і які вже за два роки почали руйнуватися. А п’ять років тому мешканці нині виселеного кварталу почали скаржитися на каміння з неба. Остання перевірка мосту відбулася у 2016 році – тоді чиновники проблем не виявили. І тільки нинішня трагедія вікдрила страшну правду.

Італійський уряд виділив 5 млн євро на подолання перших наслідків катастрофи і підтримку постраждалих родин, а також про всяк випадок розпорядився перевірити решту мостів. Місцева влада Беневенто вже закрила проїзд мостом того ж архітектора Моранді, допоки відповідальна комісія не надасть вичерпних гарантій безпеки. Тим часом у Генуї розпочалися похорони жертв трагедії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus