USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одноголосно: Луцькрада дала згоду на об’єднання з сусідніми селами

26 Липня 2017 12:21
Депутати Луцької міської ради дала згоду на добровільне об’єднання з Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонівськими сільськими радами. Йдеться про початок процесу, який загалом буде тривати близько півроку.

31 травня за місцевої ініціативи 17 жителів Луцька винесли пропозицію щодо добровільного об’єднання навколо міста сільських рад Прилуцького, Підгайців і Гіркої Полонки. А 30 червня, своєю чергою, відбулося громадське обговорення у формі круглого столу, на якому було вирішено підготувати проект рішення на розгляд чергової сесії Луцької міськради стосовно надання дозволу на добровільне об’єднання. І якщо це рішення під час сесії підтримають, відповідні проекти скерують до сільських рад, які мають розглянути їх протягом 30 днів. Наразі створюється спільна робоча група стосовно напрацювання проектів, до якої делегують першого заступника міського голови Григорія Недопада як представника Луцької міськради.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович зазначив, що підготовчий період триватиме не менше 5-6 місяців. Спочатку місяць дають на обговорення з сільрадами, 2 місяці триває робота з підготовки, ще місяць – робота Волинської ОДА, після чого остаточне рішення – за Верховною Радою.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що це рішення мали приймати ще минулого року, через що Луцьк дещо втратив позиції, адже Забороль і Княгининок вже об’єднались. Зі слів обранця громади, Луцьк має збільшитись мінімум вдвічі, аби конкурувати з іншими містами за статус обласного центру.
Павло Данильчук
Павло Данильчук

Депутат Андрій Козюра наголосив, що об’єднання – це, в тому числі, шлях до нових виборів. І якщо Верховна Рада вибори не призначає, то депутати будуть робити це самі. Також зауважив, що об’єднання – це тест, який покаже, хто готовий до чесних виборів.
Андрій Козюра
Андрій Козюра

Депутат та радник міського голови Ігор Поліщук підтримав цю тезу та зазначив, що однопартійці тих, хто найбільше акцентував на необхідності позачергових виборів у Луцьку, провалили голосування за вибори у Верховній Раді. Відтак, через відсутність обраного лучанами міського голови місто втрачає інвестиції та партнерів.
Ігор Поліщук
Ігор Поліщук

Зрештою, депутати одноголосно підтримали проект рішення, розпочавши таким чином процес об’єднання.

Як повідомляв свого часу нардеп Ігор Гузь, вибори відбудуться не раніше 2018 року, оскільки через позицію Адміністрації Президента, підкріплену неголосуванням БПП та групи «Воля народу», депутати Верховної Ради не проголосували за призначення дострокових виборів. Кандидат ще не узгоджений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 26 Липня 2017 12:37
тепер залишилось "маленьке"- отримати згоду селян...
Струмівска Показати IP 26 Липня 2017 13:17
Якщо під цим розуміється виділення землі для будівництва багатоповерхівок, то йдіть геть!
"Ч" Показати IP 26 Липня 2017 14:14
"Довольна " рожа Павліка просто харить! борець за правду ((
123 Показати IP 26 Липня 2017 14:52
Цікаво хто ці 17 лучан. У вас самих яма на ямі, а ви ще й в чужі села лізите. Як азвав вавс Азіров - "ГОСП*ДАРИ".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus