USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Охороняти ліси Волині «просувають» приватну фірму: для чого й для кого?

17 Березня 2016 14:51
Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко підтвердив інформацію про те, що до охорони лісу і деяких лісгоспах збираються залучити представників приватної охоронної фірми. Однак не розповів, якими методами це робить чинна влада. Потреби такої роботи та результату від долучення приватних структур до охорони господарств, кажуть, немає. Подейкують навіть, що сам Кватирко організував цей процес аби організувати собі так званий захист та оборону.

Ситуацію описує Ольга Подворнюк на сторінках видання «БУГ».

Як відомо, для охорони лісів у нашій області діє формування Державна лісова охорона. Вона фінансується з бюджету і щоденно понад 900 людей працюють задля попередження та виявлення злочинів у цій сфері.

ПРО ФІРМУ

Нещодавно ж стало відомо, що місцеві держлісгоспи готуються підписати договори про співпрацю з приватною фірмою «Комбат сек’юріті». Її очолює Андрій Стасюк, відомий на Волині як «Малиш», який їздить на авто з прапором «Айдару».

Однак в інтернеті інформації про його бойовий шлях нема. Зате можна почитати про ініціативи Стасюка в частині боротьби з лісовими крадіями, - ідеться на сторінках видання.

Додамо, що фірма «Комбат сек’юріті» – це колишнє громадське формування «Безпека Волині» (колишні бійці батальйону «Айдар»).

ПОЗИЦІЯ КВАТИРКА

Олександ Кватирко каже, що державні лісгоспи області дійсно укладають додаткові договори із приватною охоронною фірмою. Проте, переконує він, керівництво лісгоспів робить це із власної ініціативи, коли бачить, що сил Державної лісової охорони недостатньо.

«Директори деяких лісгоспів дивляться самі та укладають додаткові договори з приватною фірмою», – повідомив Кватирко. За його словами, приватна фірма, яка буде займатися охороною лісових угідь, «створена з учасників АТО» і забезпечила їх робочими місцями. Також начальник управління запевнив, що рішення про укладення договору приймає кожне лісове господарство окремо. Тому він не володіє точною інформацією, скільки вже лісгоспів виявили таке бажання.

Також Кватирко повідомив, що приватна охорона буде працювати спільно з лісовою охороною, тобто спрацює на підсилення останніх.

ДЛЯ ЧОГО ДУБЛЮВАННЯ

Щоправда, так і залишилася незрозумілою необхідність запровадження такої новації. Адже охороною лісів займається державна структура. Здавалося б, 900 працівників лісової охорони вистачить для контролю за порядком.

Тим більше це формування фінансують з бюджету. А після укладання договору з «Комбат сек’юріті» доведеться в тому ж бюджеті шукати нові кошти, які будуть платитися за одну й ту саму роботу.

Владці намагаються пояснити це рішення необхідністю посилення боротьби із незаконним обігом лісу та відповідають загальними фразами штибу «для більшого контролю».

«Сьогодні маємо проблеми у Маневицькому районі, подібні проблеми з’являються і Любешівському», – каже Олександр Кватирко.

Зі слів директора державного підприємства «Любешівське лісомисливське» господарство Віталія Котеленця, приватну охорону можуть долучити до роботи спільно із Державною лісовою охороною «для більшого контролю», а «Комбат сек’юріті» вибрали, оскільки вона має ліцензію на виконання відповідного виду робіт.

«Поки питання не вирішене, побачимо, яким буде остаточне рішення», – додав Котеленець.

НЕ ДИВНО

Для тих, хто більш-менш знайомий з діяльність Олександра Кватирка, зрозуміло, для чого йому підтримка такої фірми, сформованої з бійців. Приватна охорона долучається, щоб забезпечити йому так званий захист та ще й силами такої категорії населення, яка користується загальною повагою, - військових, – адже останнім часом громадськість обурена махінаціями цього посадовця. Нагадаємо, він – частий фігурант скандалів з керівниками лісових господарств Волині, які вже неодноразово «засвітилися» в незаконних полюваннях, а також не проти постріляти дичини навіть у заказнику, при цьому забезпечивши себе та запрошених на розвагу високопоставлених столичних гостей надійною охороною.

РУКА ГУНЧИКА

Видання «БУГ» пише про причетність до переговорів щодо залучення приватних охоронників голови ОДА Володимира Гунчика, який, згідно з повідомленням, розіслав лісгоспам «рекомендації» з вказівками підписати угоду зі згаданою фірмою. Лист подавався у формі рекомендації, однак дуже настійливої, з ледь не вимогою підписати договір.

«Для чого Гунчик вчиняє саме так? Можливо, він має якісь зобов’язання чи обіцянки перед Стасюком, а можливо це ще одна корупційна схема, в яких все більше грузне чинний голова ОДА», - йдеться в статті.

З достовірних джерел відомо, що переговори ведуться не безпосередньо з губернатором, а з його радником.

БУГ нагадує про останні гучні справи з Гунчиком, які досі на слуху. Лише набирає обертів скандал зі звинуваченнями з боку голови Шацької РДА Ігоря Корольчука в покритті корупційних схем, а оборудка з фортифікаційними спорудами на сході зганьбила Волинь на всю країну.

Сподіваємося, правоохоронні органи звернуть увагу на цю дивну схему та прискіпливо її вивчать.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Питання Показати IP 17 Березня 2016 15:08
А для чого лісгоспи тепері підбирають колишніх своїх же вигнаннців з мобільних груп ? В розрахунок за підтримку чи .... богр платежом красен.
ГНАТИ до Питання Показати IP 17 Березня 2016 15:35
ГНАТИ КВАРИТКА ГУНЧИКА ТА САМОЗВАНЦЯ СТАСЮКА,який прикриваючись АТО хоче накосити державних грошенят )))123 прав до держохорону...зараз є міліція охорони,яка колись була службою охорони) вот них хай і наймають...Коли вже перестануть красти.....А Кварирко дійсно заручається них підримкую(воїнів АТО) щоб в разі звільнення(питанння підняти на рівні ОБЛради) прикритись ...Не вийде..приїде Доброволець і перестріляє і 1 і 2...
Будьте УВАЖНІ до Питання Показати IP 18 Березня 2016 09:33
СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: м.Кострома, вул.Шагова, **** кв.****, РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)****.****Це громадянин Московії хоче охороняти Волинські ліси і зокрема бурштин!!??)))Він взагалі жодним чином незареєстрований в Україні(знаходиться нелегально)
Абсурд до Будьте УВАЖНІ Показати IP 18 Березня 2016 20:18
Шановний коментар "Будьте УВАЖНІ до Питання" не прочитав уважно Закону України «Про громадські об’єднання» коментує, що Громадянин РФ жодним чином незарєстрований в Україні створив та зареєстрував в управлінні юстиції ГО "Спілку ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів "БЕЗПЕКА ВОЛИНІ". До складу якої входять: СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ - керівник з 19.10.2015 ГУРТЯК ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Луганська обл., місто Сєвєродонецьк, ВУЛ.НОВІКОВА, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ЛУЖЕЦЬКИЙ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., Луцький район, село Зміїнець, ВУЛ.МЕДИЧНА, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПРОСПЕКТ ВІДРОДЖЕННЯ, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), МАСОВЕЦЬ ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПР.ВІДРОДЖЕННЯ, ****, КВ.****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ПЕТРУШИН ВІКТОР ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Рівненська обл., Здолбунівський район, місто Здолбунів, ВУЛ. Д.ГАЛИЦЬКОГО, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)
123 Показати IP 17 Березня 2016 15:11
Кваитирко певно не читав наказ кабінету міністрів ! Там чітко і ясно написано що держустанови та їх майно мають право охороняти тільки державні охороні відомства ! Сам собі проблеми робить !
Анонім до 123 Показати IP 18 Березня 2016 06:55
А навіщо йому читати, він царь і всі накази тільки він надає, а не підпорядковується комусь, гнати в шию
Доброволець Показати IP 17 Березня 2016 15:11
Все як завжди читаєш з сходу новини про рідний край ненависть до цієї братії зявляється більша ніж до сепарів, нічого згодом ми повернемося і багато хто в тому лісі залишиться назавжди.
Справедливий Показати IP 17 Березня 2016 15:17
Якщо державна лісова охорона не в змозі виконати покладені на неї основні функції з охорони ( протидія незаконним рубкам ) і захисту лісу ( виловлюванням вершинних короїдів шляхом суцільної санітарної рубки попередньо знищених господарською діяльністю "Лісоводів" соснових деревостанів Полісся ) , а не його заготівлі , то нехай складають із себе повноваження на чолі з директорами та їх керівниками, не проїдають народних грошей. Тоді дані функції можуть бути покладені на інші структури, які в змозі виконувати свої службові обов"язки. Дуже соромно за лісових "" Проффессорів"і "Проффесіоналів"
олесь Показати IP 17 Березня 2016 15:52
Коррррупція,,,,, І гунчик- "рекомендатор"-"по кішеням тиорить"....невмісно це Голові Обладміністрації...-чи запасний аеродром собі готує? _ бо кажуть- виженуть скоро?
Денис Показати IP 17 Березня 2016 15:57
Стасюк шахрай.
Денис до Денис Показати IP 17 Березня 2016 16:07
Псевдо Авганец!Крименальні справи в суді самому гуманому в Петьки Філюка в шкафу,Громадянин росиіі,вот Вам Стасюк з сергами в ухах,це то що видно.
Школьник до Денис Показати IP 17 Березня 2016 16:20
Стасюк настягував людей з сходу,чого ніхто з СБ неперевірять,там все для крименала присутне.
Итальянец до Денис Показати IP 17 Березня 2016 20:02
Я смотрю дениска ты какой-то обиженный на весь белый свет, на всех говоришь гадости и обвиняешь во всех тяжких. Ты наверное на жизнь обиженный и на людей. Ты не показывай свою ущемленость, если тебя в жизни обидели и как-то здерживай свои эмоции, если тебе не чего сказать по существу. Или ты лобируешь свои интересы, видать хвост у тебя в пуху. Кроме тебя тут обиженых нет, судя по твоим ссылкам.
анон Показати IP 17 Березня 2016 16:06
Кватирку і Гунчику хочуть (тіпа) законно кришувати видобуток БУРШТИНУ!!! І знайшли рекетирів на волонтерських машинах і у волонтерському одязі. ГАНЬБА ГАНЬБА ГАНЬБА
Денис Показати IP 17 Березня 2016 16:13
Стасюк Андрей і Романюк Вероніка накидали на людей на гроші, справи в Ф ілюка може й дома.
яцепюк Показати IP 17 Березня 2016 16:28
ура і нам в киев привезуть... з пять тон буршиту
123 Показати IP 17 Березня 2016 16:40
Ця так звана охоронна фірма у понеділок заявилася у Любешівський район, у села Залізницю, Лобна. Спиняли машини, робили шмони, були випадки що до місцевого населення приставляли Автомати. Хотіли почати кришувати бурштин, але наступного дня отримали ультиматум від місцевого населення " 2 години на збори, бо горітимцть ваші ДЖИПИ" і у супроводі ста машин поїхали за межі Любешівського району ОТАКА це фірма
Лучанин Показати IP 17 Березня 2016 16:44
Чому ,,Комбат сесуріті'' їздить з наклейкою ,,Айдар'' хто дозволив використовувати стяг та ім'я легендарного батальйону??? Ось такі чорні справи і псують добре ім'я та честь, нехай ,,Малиш'' повісить своє фото під назвою! І ті хто не має відношення до передовою нехай знімуть шеврони ,,Айдар'' дехто за них життя віддав, а вони використовують для бурштину та кришування лісу, ГАНЬБА!!!!
бе?? Показати IP 17 Березня 2016 17:14
вовки будуть охороняти овець ????
Ветлы forever Показати IP 17 Березня 2016 17:36
Ну ещё не хватало нам «Комбат сек’юріті» на границе с белорусами и чтобы здесь начались перестрелки с правосеками. А ещё погранцы подтянутся со своим оружием.
До Лапіна Показати IP 17 Березня 2016 17:47
Чувак, якщо ти справді воював, та ще й в "АЙДАРІ", то спаси його чесне імя!!! Не позорте бойовий підрозділ всякими Стасюками!!! Де Шпига та К... Чому на машині приватної охорони пише "АЙДАР"... Агов, хлопці, чи Ви теж в темі, рахзом з Лапіним?????
michael jackson Показати IP 17 Березня 2016 17:56
«Директори деяких лісгоспів дивляться самі та укладають додаткові договори з приватною фірмою», – повідомив Кватирко. Абсурд, директори і пукнути не мають права без дозволу Кватирка. "Гарні" коридори для вивозу лісу та бурштину охоронятимуть - в це можна повірити.
456 до michael jackson Показати IP 17 Березня 2016 23:26
Так сам лапін і команда кришує цей бурштин. Приїдьте і подивіться чиї машини їздять в Маневичах.
Красавчег Показати IP 17 Березня 2016 18:35
Всі хто кажуть що Малиш не воював подивітся ці відео https://m.youtube.com/watch?v=wYyBNnIxpmY https://m.youtube.com/watch?v=4x2KiHMPpT4 Всі статті почалися після того як фірма комбат секьюріті разом з го безпека волині навідалися у маневичі і всю вчорашню ніч гоняли там помпи. Заказуха??
віктор Показати IP 17 Березня 2016 19:13
Одного не можу зрозуміти до чого тут Гунчик?Бачу губернатора вплітають скрізь,не здивуюсь якщо напишуть що він кришує циганок-шахрайок на автостанції.
1976 Показати IP 17 Березня 2016 19:14
Хтось намагається взяти під контроль райони 23 округу перед виборами. Кватирко тут навряд чи веде самостійну гру.
1976 Показати IP 17 Березня 2016 19:21
Вибори на носі
Итальянец. Показати IP 17 Березня 2016 19:30
Кто из вас может сказать за него хоть что то. Я воевал с ним и благодаря ему и его навыкам мы остались живы. За весь промежуток времени у нас не было не одного двухсотого. Вам не понять нас Атошников, легко судить и поливать грязью сидя в кресле и созерцать войну по телевизору. За этого человека соберется пол Украины и это не пустые слова, это плевок в сторону нашу и всего батальона Айдар, если надо и вы настаиваете мы соберемся все в поддержку и каждому тролю обясним более доходчево и по существу.
АТОшник до Итальянец. Показати IP 18 Березня 2016 15:45
Ви хлопці не плутайте х..й із олівцем, були на передку, отримали УБД, подяку від народу також отримали, і годі, ви спочатку піднімали честь добровольчих батальйонів, а тепер втоптали самі і гівно по самі вуха!!! Якого милого джипи із емблемою Айдар їздять поза межами зони АТО??? На ремонті тут? Чи може роблять безчинства у власному домі??? Участь в АТО не надає нам статус Бога чи місцевих суддів, перестаньте ганьбити свою честь і честь побратимів котрі загинули там, я не думаю що за такі справи вони поклали голови!!! Ви стаєте гірше ,,сєпарів''
Мішка Показати IP 17 Березня 2016 20:15
Шо заворушились коли пацани вам на хвіст наступили а з цими хлопцями недоговоришся будуть гнати вас в шию ось вам і страшно ))))а Малиша знаю хороша людина і командир хороший і про пацанів думає так як держава про них забула а він ні так що готуйтесь !!!!
Укропчик Показати IP 17 Березня 2016 20:19
Тільки злодій каже тримай злодія...
1975 Показати IP 17 Березня 2016 20:22
Зашевелилося кодло!! Добре комусь на хвіст хлопці наступають! А особливо у Любешові!!! І, до речі, жодного автомата у них нема!!!
Лапа Показати IP 17 Березня 2016 20:28
Якщо залучають для охорони лісів військових з Айдару - значить є на те вагомі причини! А щодо Малиша - йому особисто багато хлопців, які були під його командуванням на Кримському і на 29-му, завдячують життям і здоров*ям. І хай язик відсохне у тих, хто говорить, що він не воював, і що хлопці з Айдару зараз там не для охорони, а для "кришування"!
полісся Показати IP 17 Березня 2016 20:44
доводять людей до бунту. Потрібно зробити так щоб народ не мав копійки за душею. Тоді на виборах 200 грн зроблять свою чорну справу.
БУГу Показати IP 17 Березня 2016 21:17
Хлопці, схаменіться! Ви ж разом воювали, спини у бою один одному прикривали! А тепер поливаєте брудом, звинувачуючи у підлості та злочинах? Не судіть по собі! Не купляйтесь на пусті обіцянки продажних можновладців! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Айдар. Показати IP 17 Березня 2016 21:31
Пацаны мы с вами. Молодцы!!!! Пора давно ломать эту накатаную систему получалова. Майдан прошел изменений ни каких как были получала так и остались, ломайте систему если не мы то кто???? Они будут зарабатывать на свой карман, а простой люд будет бедствовать. Не за это мы воюем, за державу обидно.
13 Показати IP 17 Березня 2016 22:17
кватирко дембель ми народ самі будем і ліс і янтарь охороняти
13 Показати IP 17 Березня 2016 22:18
кватирко дембель ми народ самі будем і ліс і янтарь охороняти
ВОРОН Показати IP 17 Березня 2016 22:50
Он,как говорят и пишут некоторые,гражданин России,но воевал в АТО а именно Крымское,29-й и другие жаркие места с нашими бойцами за Украину, а вы льете грязь являясь гражданами этой страны и не желая её менять к лучшему и защищать. Предлагаю по доброму не трогать наших бойцов-у нас нет бывших,поэтому они всегда наши. Лучше бы помогли таким людям получить гражданство Украины-они этого заслуживают
1976 Показати IP 18 Березня 2016 00:52
Судячи з того, що написав "ворон" контррозвідка СБУ має дуже ретельно перевірити цього персонажа. 1. Звідки він узявся на наших теренах і коли. 2. Як потрапив в АТО, і що це за особливі навики чи везіння (може поінформованість) що вберегли його і підрозділ від втрат. 3. Чому фірма називається КОМБАТ СЕКЮРІТІ (таку саму назву має охоронна фірма в Пітері) 4. Чому ці люди вирішили почати "наводити порядок" саме у прикордонних районах. 5. Чому бійці розпочали з прессингу і залякування місцевого населення. І т.д. і т.п.
Ганя до 1976 Показати IP 18 Березня 2016 21:33
Могу посоветовать хорошего психолога для лечения вашей обостренной паранои))
волинянам Показати IP 18 Березня 2016 08:12
а корольчук - "заєць" бандюка ще той, пора щось робити а найперше гнати гунчика
Анатоій. Показати IP 18 Березня 2016 11:09
На мою думку, лісом і те, що в землі має бути власністю громади, яка там проживає.А,власник нею роспоряджається, господарює і зарахунок того живе. З людей в цьому ніхто не виноватий,що влада така безглузда, не може встановити правил за якими громада має жити,щоб було зрозуміло для всіх. Колись, так було в Амеріці в (Золоту ліхорадку, можете почитати, скільки там загинуло людей, по різних причинах,і влада розстрілювала і ніяк немогли розрулити ситуацію) А , знаєте чому? А, тому,що були дуже великі податки з початку з копатилів брали 90%,потім 80%,70% і коштами розпоряджалась не місцева громада . Знаєте як розрулили,людям залишили 70% і все стало на свої місця, до сьогоднішнього дня, можна проце багато говорити....Сьгодні поліцію олігархи спеціально розвалили,намалювали їй губи,а остальне все як в проститутки.А те,що Айдар охороняє він знає,що робить,хлопці знають навійні,що робити і тут розберуться не треба мішати.Якщо десь і зароблять, вони того заслужили.Ані, то буде Вася, заробляти.
Петро до Анатолія Показати IP 5 Квітня 2016 10:08
Природні багатства- власність НАРОДУ.Як ними розпорядитися?-розумно. Для цього і є встановлені норми і правила, якщо вони недосконалі- треба їх поправити. Роль приватної фірми незавидна. Поки що хлопцям досить того, що попадає трохи грошей, але зчасом вони зрозуміють, що їх використовують як биків, самим розібратися їм у взаємозв"язках ліс- бурштин- влада- гроші- вибори- лісгосп не дано, так як в них війною пошкоджена психіка і серед них немає спеціалістів лісової галузі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus