USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Терещук написав рапорт про відставку

25 Лютого 2014 13:44
Волинські міліціонери звернулися до співгромадян із тим, що співпереживають за людські втрати на Майдані під час кривавих подій. А також стало відомо, що під тиском громадськості рапорт про звільнення написав головний міліціонер Волині Олександр Терещук, повідомили у прес-службі волинської міліції.

Текст звернення подано нижче без змін:

"Весь особовий склад органів внутрішніх справ Волині схиляє голову перед світлою пам’яттю тих, хто віддав життя за краще майбутнє нашої держави.

Нині, коли в Україні відбувається процес упровадження кардинальних реформ та люстрації влади, міліція Волині закликає громадян спільними зусиллями забезпечити правопорядок у кожному населеному пункті області. Кожен працівник міліції сьогодні готовий належним чином виконувати свої професійні обов’язки, аби волиняни почували себе захищеними.

Ми не повинні допустити силового протистояння, захоплення адміністративних будівель, знищення правоохоронної інфраструктури, мародерства, масових безпорядків і залякування людей, навпаки – разом із громадськістю необхідно забезпечити належну їх охорону та безпеку.

В області уже налагоджена співпраця із громадянами, які зголосилися допомагати працівникам міліції в охороні громадського порядку, тож щоденно до патрулювання вулиць залучаються пенсіонери МВС, представники обласних спілок афганців та десантників, федерацій бойових видів спорту, інститутів громадянського суспільства та активісти. Окрім того,підтримують порядок на дорогах краю разом із інспекторамиДержавтоінспекції представники автомайдану.

Верховна Рада України призначила виконувачем обов'язків Міністра внутрішніх справ України АрсенаАвакова. Вчора керівник нашого правоохоронного відомства уже підписав наказ щодо здійснення службового розслідування за фактами вчинення дисциплінарних проступків, перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем керівниками Головних управлінь та управлінь МВС України в ряді регіонів, що призвело до перешкоджання реалізації громадянами права на мирні зібрання, посягань на їх життя і здоров'я. Тож згідно з його результатами кваліфікована комісія дасть правову оцінку їхнім діям, і вони понесуть справедливе покарання.

Для зняття суспільної напруги у Волинській області під впливом громадськості керівник обласної міліції Олександр Терещук написав рапорт про відставку і передав його до МВС. Подальші рішення про кадрові зміни, можливі звільнення та призначення будуть прийматися новим керівництвом Міністерства внутрішніх справ України на підставі ретельно проведених службових розслідувань.

А тому, шановні громадяни, незважаючи на напружену суспільно-політичну ситуацію в країні, можливі особисті неприязні стосунки з окремими працівниками міліції, закликаємо вас до взаємоповаги, недопущення правопорушень, належного відношення до виконання співробітниками УМВСсвоїх службових обов’язків, не сприймати нас як ворогів. Це забезпечить стабілізацію в регіоні, допоможе повернути життєдіяльність області у звичне русло, поверне громадянам впевненість у їх спокої, сприятиме підтриманню загального правопорядку, створить необхідні передумови до побудови дійсно правової, демократичної та європейської держави.

Ще раз запевняємо, що міліція Волині готова цілодобово захищати громадян і забезпечувати дотримання правопорядку в усіх населених пунктах області. Своєю чергою сподіваємося на ваше розуміння, підтримку і допомогу".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Ольга Показати IP 25 Лютого 2014 14:08
Гідний вчинок! У порівнянні з іншими областями міліція Волині показала доволі непогано.
пр до Ольга Показати IP 25 Лютого 2014 14:41
Спочатку брехали, а зараз зад рятують.
!!! до Ольга Показати IP 25 Лютого 2014 19:41
А ще більш гідний-Парака( аа шкурочка) поїхав у відрядження . На нараду до генерального прокурора поплакатись на правий сектор.
Олег Показати IP 25 Лютого 2014 14:16
А начальник ДАІ????
Олег Показати IP 25 Лютого 2014 14:17
А заступники + начальник УБОЗ???
Олег Показати IP 25 Лютого 2014 14:18
+ДСБЕЗ в повному складі!!!
volynlutsk123 Показати IP 25 Лютого 2014 14:46
Чому не пишуть заяви про негайну відставку начальник Управління державної міграційної служби в області Воробей О.В. та його заступник Войцешук І.Є., які перетворили на протязі двох років службу в тотальну корупцію, побори та хабарі, Всі посади держслужбовців ними були продані за хабарі, професійних працівників звільнили як неугодних, а на їхні посади набрали без конкурсу із фальсифікацією родичів, дружин і дітей високопоставлених чиновників. Міграційна служба під керівництвом Воробя, який має потяг до алкоголя перетворилася на очаг щоденного пянстваі розпусти.
07 Показати IP 25 Лютого 2014 15:01
Люстрація - очищення уряду, поліції, судів та інших найважливіших суспільних інститутів від людей, причетних до порушень прав людини. Як правило, після революції переможна нова влада проводить люстрацію, щоб відхреститися від старої влади, яка сприймається людьми як злочинна і несправедлива. В умовах, що сьогодні склалися у нашій державі, процес люстрації єдиний можливий для встановлення нового, якісно кращого порядку. Цей процес повинен бути проведений на усіх рівнях – від державного до обласного. «Зачистка» не могла оминути Волинську область. Слідом за численними відставками посипались розкриті схеми багаторічних махінацій місцевих можновладців. 21 лютого 2014 року рішенням Луцької районної ради було звільнено відповідно особистої заяви її Голову – регіонала Волошенюка Ігоря Васильовича. Крім того, було розкрито систему злочинних поборів та «кришувань», що довгий час ініціював екс-очільник району. Серед вчинених регіоналом протиправних діянь: бездіяльність перед рейдерським захопленням місцевих сільськогосподарських товариств (СГТзОВ «Україна»); потурання корупційним схемам для досягнення особистої вигоди при виконанні службових обов’язків; незаконне особисте збагачення через участь призначеної ним номінальної людини Кухарука В.О.в управлінні рейдерського товариства «Україна-Баїв». Значущою є також участь в подібних схемах і роль екс-Голови Волинської облдержадміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича (Партія Регіонів). Покриваючи свавілля, що коїлось на теренах його області, регіонал мав і свою вигоду. Так, сприяння в протиправній політиці Волошенюка І.В. принесло Башкаленку О.К. «подяку» у розмірі 200 тисяч доларів, але можні з легкістю припустити, що таких вдячних колег він мав не мало. Завдяки своїй прибутковій посаді, Башкаленко О.К. мав коло впливу у різних галузях влади. Після численних повідомлень у пресі та протестів населення з приводу рейдерського захоплення СГТзОВ «Україна» (останньої, але не єдиної гучної справи, що підтверджувала злочинну діяльність місцевих очільників), було також встановлено причетність до корупційних схем прокурора Волинської області Параки Андрія Андрійовича та начальника УМВС України у Волинській області генерал-майора міліції Олександра Терещука. Виконуючи вказівки Башкаленка О.К. та Волошенюка І.В., вони покривали злочини на території Волинської області, не виконували покладені на них законом обов’язки щодо своєчасного встановлення істинних обставин справ та сприяння найшвидшому їх розслідуванню. Таким чином, представники силових структур області були учасниками корупційних схем можновладців та мали в них установлену частку. Сьогоднішній підхід до встановлення влади обіцяє нові чесні правила, відсутність старого злочинного режиму та якісні зміни у ведення державних справ. Та, враховуючи всі обіцянки, чому безкарність винних у злочинах державних службовців залишається незмінною, як і у попередній моделі?
юля до 07 Показати IP 25 Лютого 2014 15:38
після останніх подій - зневірилась у владі, старі моделі викривають, аби показати, які "нова" влада хороша, а насправді всі пруться до тих же кормушок тільки будуватимуть нові схеми. бо ж міняють усіх, аби мати своїх покривателів!
Анна Показати IP 25 Лютого 2014 15:03
А наша доблесна митниця???? Вони що кращі і чесніші за всіх???
xz Показати IP 25 Лютого 2014 15:08
дякую генералу за гарну роботу!!! достойний, відповідальний, розумний, толерантний, врівноважений керівник! БРАВО! на мій погляд чи не єдиний толковий керівник УМВС з усіх хто був в області. ще раз дякую!
журналістка Ірина до xz Показати IP 25 Лютого 2014 16:18
повністю підтримую. шкода, що Олександру Дмитровичу довелося написати рапорт.
алеся до xz Показати IP 25 Лютого 2014 21:35
Терещук-достойний! Шкода,що уходить. Де факт,що прийде кращий???? люди,що ви натворили своєю революцією? йдуть професіонали...
Реально Показати IP 25 Лютого 2014 15:39
Саньок був толковим чоловіком, і простим.
Зух до Реально Показати IP 26 Лютого 2014 10:04
Але брехливим і покривав бандитів.
Людина Показати IP 25 Лютого 2014 16:03
Дійсно генерал був одним з найкращих генералів!!! Не робіть чужі помилки і помилки МВС не ставти людей які працювали в ОВС раніше!!!
опер Показати IP 25 Лютого 2014 16:20
Хто знає особисто Терещука скаже, що такого порядного мента Волинь не знала і вже мабуть не знатиме. А стукати безглуздо по клавіатурі може кожен дурень. Пропоную на посаду очільника міліції когось із тих, що повибивав шибки на Винниченка. До речі, а чому прокурорським не повибивали?
алеся до опер Показати IP 25 Лютого 2014 21:39
Особисто не знаю. Але чула про нього тільки хороше!!!!!!
Парака Показати IP 25 Лютого 2014 16:34
А прокуратуру Помаранчева Революція не знесла, та вони мріють що і зараз минеться! А їх треба всіх гнати без розбору!!!!!
прокурорчік до Парака Показати IP 25 Лютого 2014 16:56
Прокуратура Волинської області, ще до моменту штурму УМВС, позакривали 4-ри кримінальні провадження, які були порушені відносно Дибалюка П.П., за ст. 260 КК України. Ці справи були окремими провадженнями, однак прокуратура їх об'єднала в одне провадження, перекваліфікувала, та закрила це кримінальне провадження. Робіть висновки, кому слід робити люстрацію.
бувалий до Параки до Парака Показати IP 25 Лютого 2014 19:14
100% підтримую, ні одного порядного та чесного не зустрічав, усі як шавки тільки винюхують кого б прижати та руки собі нагріти, ну і парочка дятлів які довбуть всіх без розбору шоб самоствердитися, таких теж потрібюно мати, шоб создавали відімость бурной деятельності по виявленню протиправних дій особливо в економічній сфері.
Дружина Показати IP 25 Лютого 2014 17:18
Войцещук- самий кращий керівник!
коханка Галя до Дружина Показати IP 25 Лютого 2014 18:54
повністю підтримую. та всьо й нього нормально - там не потрібно підтримувати, не те що у начальника корінці вянуть
&&& Показати IP 25 Лютого 2014 19:23
хай стає на коліна замість Беляєва козел!!!
алеся Показати IP 25 Лютого 2014 21:38
Белява і Поліщука поставили на коліна. Вони люди в пагонах і виконували наказ. Правий Сектор,багато берете на себе!!! А Терещука шкода! Порядний мужик.
Зух до алеся Показати IP 26 Лютого 2014 10:08
Правий сектор бере на себе те,що не посміємо взяти ми.Честь їм і хвала. А у вас знову заграло кумовство. Дядєнька міліціонер-хороший...Як вам не соромно! Поставили очільником міліції людину, яка підтримувала цей злочинний режим. І тільки за це він має піти. В побуті може він людина і хороша, але для держави-не підходить ніяк.
Дружина Показати IP 25 Лютого 2014 22:46
До Гали-так то йому кожного дня горілкою "настрій" підтримуєш? А дома він не здатний!!!
000 Показати IP 26 Лютого 2014 11:12
Чому не пише рапорт на звільнення Нікітюк Олександ Євгенович, зам. по криміналу чи може ніхто не знає що він робив і робить зараз... Може це не він кришує контрабанду з Устилуга, чи не в нього бандити охороняють маєтки, чи може це не він має стільки магазинів по області??? Де справедливість, де люстрація?? Де він є на майдан його, чому тільки Поліщук має вибачатись??? Якщо всіх то всіх.... А то одні поховались і думають що перечекають а інші виходять і вибачаються...
луцьк Показати IP 26 Лютого 2014 14:49
А вам, правоохоронці, я радив би зробити як на Закарпатті, написати на сайт міністра МВС, що ви хочете самі вибрати нового керівника МВС у Волинській області!!!!!!!!! голосуванням особового складу МВС Волині. На мою думку, Терещук був найкращим керівником, а його команда складається з високо кваліфікованих фахівців.
луцьк Показати IP 26 Лютого 2014 14:52
Бо ще не встих піти як команда Швидкого вже ходить по під стінами МВС
Тарас Бульба Показати IP 26 Лютого 2014 15:31
Терещук мужик правильный 'таким честно
луцьк до зух Показати IP 26 Лютого 2014 15:50
а що кращих призначать
луцьк Показати IP 26 Лютого 2014 16:16
Кого-кого а Гайового точно треба гнати внапрямку Львова і то давно я думаю всі ДАЇВЦІ раді будуть і добрішими стануть
почекайте Показати IP 26 Лютого 2014 16:20
Підождіть, саме цікаве попереду - призначення нових. Уявіть собі, скільки "каків" спливе на поверхню каламутної післяреволюційної води і і захоче знову сісти в кріселко.
Дзержинський до почекайте Показати IP 3 Березня 2014 12:36
Шкода, що пішов Терещук. Добра, проста, порядна, релігійна людина. Респект, що вийшов до людей не побоявся хоч добре знав, скільки викраденої зброї гуляє. Цікаво, кого ж тепер призначить Аваков на Волині. Час покаже. Тоді волиняни будуть мати з чим порівняти і судити хто є хто. Щоб не було так, як з Клімчуком і Башкаленком. Слава Україні! Героям слава! Не піддавайтесь провокаціям.Мудро аналізуйте інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus