USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Особливих волинян у Луцьку вітали концертом. ФОТО

27 Листопада 2013 17:19
«Сімейний дивосвіт», - таку назву мав концерт духовної та естрадної пісні, яку волинянам із обмеженими фізичними можливостями подарувала Волинська єпархія спільно із Луцьким педагогічним коледжем.

«Українська Православна Церква закликає нас до милосердя, адже саме це заповідав нам Господь», - ректор ЛПК Петро Бойчук.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, концерт організували для підопічних 12-х волинських організацій, які опікуються тими, хто в силу певних обставин не має можливостей, якими володіють здорові люди. Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та особистий секретар митрополита Волинського і Луцького протоієрей Валентин Марчук вручили керівникам відповідних громадських організацій подячні грамоти Волинської єпархії. Медаль Волинської ікони Божої Матері отримав і ректор Луцького педколеджу Петро Бойчук.

Концерт розпочав хор студентів Луцького педколеджу, який виконав молитву «Отче наш». Загалом всю концертну програму підготували саме студенти Луцького педагогічного коледжу. Запальна карпатська мелодія пісні «Соколята», яку виконала Наталія Голюк, українська народна пісня у виконанні лауреату Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів «Грай моя скрипонька» «Троїсті музики», а також вальсові композиції не залишили глядачів байдужими – вони аплодували.
Вокальна композиція «Лунай наша пісня» у виконанні дівчат-студенток була присвячена саме Волинському краю.
Хор Луцького педколеджу виконав піснеспіви Анафори – Євхаристійного канону, тобто ті церковні піснеспіви, які лунають у православних храмах під час Євахристиійного канону – найголовнішого моменту Божественної Літургії. Дівчата і юнаки проспівали усі піснеспіви, починаючи від «Милість миру…» до «Достойно є».
Хор студентів також проспівав многолітня організаторам та учасникам свята.
«Ще кілька десятків років тому ми могли лише мріяти про те, що у світському навчальному, та ще й мистецькому закладі співатимуть церковні піснеспіви. Переказую вам вітання і благословення від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, і сподіваюсь, що цей студентський хор прикрасить перше Богослужіння у новозбудованому кафедральному соборі Всіх святих землі Волинської», - сказав, вітаючи присутніх особистий секретар митрополита Волинського і Луцького протоієрей Валентин Марчук.
«Дякую владиці Ніфонту за цей чудовий вечір. Коли я читаю лекції студентам, то звертаю увагу на те, які в нас гарні дівчата і хлопці, але є і інші люди – люди із особливими потребами, люди, про яких ми не повинні забувати. І нас до цього закликає наша Українська Православна Церква, закликає нас до милосердя, адже саме це заповідав нам Господь», - підкреслив ректор ЛПК Петро Бойчук.
«Церква – це всі ми, православні християни. Освічені і менш освічені, всі. І ті люди, яких ми запросили сьогодні на свято – теж члени нашої Церкви, і ми повинні дарувати їм нашу любов» , - зауважив у коментарі прес-службі Волинської єпархії особистий секретар митрополита Волинського і Луцького протоієрей Валентин Марчук.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus