USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Озеро з «Лісової пісні» почнуть рятувати?

22 Вересня 2011 16:59
Щоб побудувати об’єкти з відновлення озера Нечимне, що у Ковельському районі, голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук дозволив вирубати дерева й чагарників на відповідній земельній ділянці.
Відповідне розпорядження, розміщене на сайті ОДА, Клімчук підписав 21 вересня.
Вирубуванням дерев і чагарників, відповідно до розпорядження, займатиметься Ковельське спеціалізоване лісогосподарське акціонерне товариства «Тур».
«Вирубування дерев і чагарників та використання одержаної при цьому деревини здійснювати згідно з вимогами чинного законодавства», - наголошується у розпорядженні.
Нагадаємо, через сильне замулення озеро в урочищі Нечимне, описане Лесею Українкою в драмі-феєрії «Лісова пісня», за останні десятиліття перетворилося на болото і майже повністю заросло диким рисом.
На очищення водойми треба 10 мільйонів гривень. Майже третина з них – щоб купити земснаряд, який відкачає намул.
Лісівники кажуть, що якщо із порятунком озера зволікати – водойма зникне з карти України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фрутті Показати IP 22 Вересня 2011 17:10
І який йолоп там рис посіяв??
SET Показати IP 23 Вересня 2011 07:54
І знову все на відкатах. Іноземні інвестори чи то в цьому чи в минулому році обіцяли зробити це безкоштовно в обмін на сапропель (мул) які вони заберуть з собою. Але ж де там, так наші великі "керовніки" нічого не получать, бо іноземці не звикли працювати з відкатами )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus