USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Пенсіонерам й інвалідам оформити субсидію стане простіше

19 Червня 2015 14:04
Спростили оформлення субсидій пенсіонерам та інвалідам. Відтак структурні підрозділи з питань соцзахисту населення за спрощеним порядком зобов'язали призначати та надавати житлові субсидії непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам призначати без звернення громадянина.

Відповідний законопроект щодо автоматичного оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг прийняла Верховна Рада. Про це інформують наші столичні колеги з Української правди.

"За" відповідний законопроект №2676 проголосувало 229 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект підготовлено з метою спрощення процедури оформлення пенсіонерами та інвалідами субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

"Зокрема зобов’язано структурні підрозділи з питань соцзахисту населення за спрощеним порядком призначати та надавати житлові субсидії непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам без звернення громадянина, а працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам за зверненням громадянина з поданням довідок про доходи", - йдеться у записці.

Як зазначається, прийняття та реалізація даного законопроекту посилить соціальний захист третини населення України, причому найменш забезпеченої, найменш мобільної та соціально захищеної, забезпечить зменшення соціальної напруги у суспільстві внаслідок критичного підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг через усунення непорозумінь між пенсіонерами чи інвалідами та органами з питань соціального захисту населення, сприятиме гарантованому наданню субсидій тим, хто їх потребує.

Читайте також про тонкощі субсидіювання: розмір субсидії та боротьбу з шахраями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 19 Червня 2015 14:32
За це нашій владі від мене з панею Наталко Семенівною-красна подяка та низький доземний уклін!
Мік (галицька миша) Показати IP 19 Червня 2015 14:56
Я радая!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus