USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині переселенців з Донбасу деурбанізують

18 Вересня 2014 14:14
На Волині вистачає сільських будинків для того, щоб забезпечити постійним житлом всіх вимушених переселенців з Донбасу. Попри це, чимало жителів Сходу, які нині проживають на Волині, бідкаються, що не зможуть «деурбанізуватись», оскільки багато хто все життя прожив у місті.

Про це стало відомо під час засідання обласного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції сьогодні, 18 вересня.
Як зазначила заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець, за станом на сьогодні в області проживає 1027 переселенців зі східних регіонів країни і для тисячі з них вже знайшли житло, придатне для зимівлі. Здебільшого, це покинуті будинки в сільській місцевості, проте всі вони в нормальному стані, мають можливості опалення.

Посадовець зауважила, що прибувши у Луцьк, переселенців декілька днів утримують у так званих «перевалочних пунктах», після чого ознайомлюють з реєстром нерухомості, з якого вони можуть вибрати будинок.

«Повідомляємо сільського голову про це, і він на місці сприяє таким сім’ям. Чимало допомагає і місцева громада – жителі сіл приносять не лише продукти, але й посуд та інші необхідні речі. Також допомагають привести будинок до ладу: підкошують, де потрібно, прибирають подвір’я», - каже Мишковець.
На зиму допомагають переселенців забезпечити дровами, тому проблем з опаленням немає.

Разом з тим, чимало людей, які змушені шукати кращої долі на Волині, є корінними жителями міст, тому стверджують, що їм буде важко «деурбанізуватись». Проте з такими людьми проводять роз’яснювальну роботу та розповідають про основні нюанси.

Світлана Мишковець зауважує, що переселенці дарма бояться їхати жити в село. Мовляв, наші села більш «цивілізовані» і люди там живуть задоволені всіма умовами.

Зауважимо, днями один з переселенців розповів про «жахи» життя у волинському селі.

«Донецькому офісному планктону, який втратив роботу, журналістам та громадським активістам з педагогічною освітою я дуже рекомендую вибрати село за смаком і влаштуватися працювати в сільську школу. Не пошкодуєте, та й користь Батьківщині принесете. Як не хочете на Західну Україну їхати - вибирайте села поближче. Але, за моїми спостереженнями, самі упорядковані села, з дорогами, газом, нормальними дитячими садками та школами - саме на Західній Україні», - пише автор статті, родом з Донбасу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Яке село? Показати IP 18 Вересня 2014 14:23
Всім "гарацкім" переселенцям надати житло на пр. Волі.
лучанка Показати IP 18 Вересня 2014 14:48
Обнагліли до ручки. А може їм віддати свої квартири, а самим в села поїхати. І ще дурні люди щось несуть.Вони,що каліки.Приїхали хай ідуть пашуть,виберуть картоплю,буряки обріжуть ото тоді і дати їм.А ледацюгам, ще й давати. Не хочуть в села, в расею на Колиму в Сибір там їм зроблять кацапи всі умови-це їхні браття по крові.Це через них гинуть наші хлопці,бо вони хочуть расею.хай собі живуть на своєму Донбасі там ЛНР.ДНР вбивають жінок,гвалтують- це їхні любимі, а вони ж такі ж самі ці люди кажуть,що це вбивають наші хлопці.
до лучанки Показати IP 18 Вересня 2014 15:25
ви явно з тих людей,які ніколи і копійкою нужденному не допомогли,а лише критикувати вмієте.У нас живуть поряд переселенці-нормальні,добрі люди,з проукраїнською позицією,які залишились без усього.Ми все ж таки люди,і ніхто не застрахований від війни,тому якщо ми можемо допомогти-допомагаємо,а якщо ні-то хоч помовчіть.P.S.ті що кричали расея-расея уже з клумаками по Сибіру гастролюють
читач Показати IP 18 Вересня 2014 16:25
Ви що, не лякайте людей!!! а то мало як "біженці" з луганди та дайнбаса можуть слово "деурбанізація" зрозуміти....
наталі Показати IP 19 Вересня 2014 13:35
Допомагати потрібно,але найперша наша допомога-це забезпечити їх роботою...
ник Показати IP 14 Листопада 2015 22:07
наталя а у нас на волыни е робота. а може давайте мы вси в ато а они на наше место только боюсь скоро и тут будет ато. они ведь думают что мы должны их содержать . раз уж они сюда приехали. я уважаю донецких граждан украины. но гапоту донецкую нетерплю. и если жены с детьми сдесь а сыновья с мужьями укров стреляют. то и этим тут не место. пусть доказывают что они достойны этой волыни. слишком много наших ребят полегло там. может вспомниш наталка банку с медом от донецкого доброго дедушки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus