USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перешкоджання роботи «Аверсу»: провадження закрили, не попередивши ЗМІ

18 Березня 2015 18:31
Кримінальне провадження щодо перешкоджання знімальній групі «Аверсу» представниками волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот» закрили. Про це інформують наші колеги з Громадського. Волинь.

У грудні минулого року користувач мережі Фейсбук під ніком Alex Polishchuk опублікував на своїй сторінці копії документів керівника волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот», де зазначено, що його дружина і діти є громадянами Російської Федерації.



Цим постом зацікавились журналісти «Аверса». Аби з’ясувати з перших вуст, чи є Сергій Петров особою з подвійним громадянством, знімальна група вирушила до підприємства. Але журналістів не пустили далі порога організації. “Випровадини” допитливих телевізійників супроводжувались репліками про повагу до Української і сусідньої держав.

Телекомпанія подала заяву у Прокуратуру щодо перешкоджання журналістській діяльності. Провадження відкрили за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводив Луцький міськвідділ міліції.

26 січня справу закрили. Однак, зі слів журналістки Дар’ї Тимошкової, її жодного разу не викликали на допити і про закриття провадження теж не повідомили.

У відповіді на інформаційний запит «Громадського. Волинь» до Прокуратури області йдеться:

В ході розслідування в діях службових осіб Волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот» не встановлено ознак складу злочину, передбаченого статтею 171 КК України, оскільки ними не вчинялись будь-які умисні дії, спрямовані на перешкоджання (втручання) професійній діяльності журналіста, не здійснювався контроль за змістом поширюваної інформації, чи непоширенням інформації, не вживались дії щодо примушування журналіста до замовчування суспільно-необхідної інформації чи накладення заборони на висвітлення окремих тем, а також показу окремих осіб або поширення інформації про них, не заборонялось критикувати суб’єктів владних повноважень. Зазначене підтверджується зібраними в ході досудового розслідування матеріалами та показаннями свідків.

СБУ теж не коментує ні самого конфлікту, ні чуток про подвійне громадянство керівника волинської філії ДП «Український державний центр радіочастот».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ДЄСАНТ Показати IP 18 Березня 2015 18:47
ну не хоче людина давати інтервю, і що ? нє треба ходити зайо*увати його поки той не пошле... Тим журналюгам щось сильно багато прав дають...
реверс Показати IP 18 Березня 2015 19:05
Да на той Аверс давно треба до суду подавати!!! Пхають свого носа у ... без вазіліну!!!
Олександр Показати IP 18 Березня 2015 21:00
І всім все одно, що державну посаду займає людина чия сім'я є громадянами рашки?
Олесь Показати IP 18 Березня 2015 21:08
Аверс "кантора" ще та..... Олег Величко не позбавлений тенденційності.( Це м"яко). І факти смажено фейкові..... мають місце. АЛЕ- Яккщо інформайція правдива- про подвійне громадянство- зважаючи на місце роботи цього "петрова"- це справа СБУ або прокуратури....
на все воля божа Показати IP 18 Березня 2015 21:24
Божого благословіння Вам шановні , здоров"я на многії літа , щастя, радості , незламного духу у Вашій важкій праці , успіхів і всього найкращого ! ! !
Лікар Показати IP 18 Березня 2015 21:38
коментар було видалено
Патріот Показати IP 18 Березня 2015 23:24
Лучани схаменіться,ви розумієте, яку посаду займає Сергій Петров!!???Він чує всіх і все(телефони мобільні, стаціонарні, радіо, рації, спецзвязок),всі звуки, які передаються електроними носіями і він рашист,а ви ще кажете що це нічого!???Та саме за таких як він, хлопців в АТО, бомбили градами та всім іншим коли вони дзвонили рідним та друзям.Та СБУ повинно було самостійно розшукати всіх тих хто про цось в цій справ знає і відкрити провадження.А вони, як завжди , думають де ж на Ягодині руки "нагріти".Оце і називається "пригріти зміюку на грудях"
Олга Показати IP 18 Березня 2015 23:39
Непрофесіонали, поверхові містечкові. " так звані журналісти" .... Соромно за цей канал. Величко косить під " Савіка", але почати треба з самого елементарного - зовнішнього вигляду : завжди брудне сальне волосся, без зачіски. Червоняста сорочка ще більше збільшує червоний колір шкіри на обличчі, неакуратно чи зовсім невміло пов'язана краватка, одним словом - вчити треба елементарного ... А про те що він говорить , як упивається власною безкарністю, ображаючи глядача - це діагоноз " манія величі". А з інтелектом не склалось ... Єдине , що рухає його - це любов до грошиків. Заказухи видно неозброєним оком. Отака то у нас з вами четверта влада- тьху та й годі....
Андрій до Олга Показати IP 19 Березня 2015 09:56
При чому тут Величко? Мова про безпеку країни!!! Ви чули на відео, що його юрист заявив? "Щоб ти знала, я Російську федерацію поважаю більше як Україну"!!! Це нормально, вважаєте?
реверс Показати IP 19 Березня 2015 06:43
Ось-ось будуть зміни і в цей ну*ик (аверс) повернеться Московка. Так задумано. Тоді побачите, скільки буде бруду. На певних осіб вона вже його збирає. Ретельно: хто де чхнув чи пукнув. Тоді по-новому відчуєте запах цієї вигрібної ями. А щодо непрофесіоналів, то я останній раз включав "Аверс" у 2004 році. Людина, яка себе поважає, повинна осторонь обходити таке телеЇбачення.
Лікар Показати IP 19 Березня 2015 08:26
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 13:24
Подвійного громадянства україно-російського, або російсько-українського НЕ ІСНУЄ В ПРИРОДІ!!!! Це за кого треба мати народ, шоб такий маразм писати!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus