USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перша лекція для кандидатів на службу до патрульної поліції Луцька

12 Серпня 2015 16:14
У чому різниця між поліцією та міліцією? Це питання стало головним під час відкритої лекції, ініційованої громадськими активістами.

Захід відбулася на базі креативного простору «Озерний вітер». На зустріч зі слухачами завітав начальник управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Солоненко.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

У своєму виступі Володимир Солоненко коротко окреслив механізм створення патрульної поліції у Луцьку та поінформував про основні положення Закону України «Про національну поліцію»:



«Стартував процес переформатування міліції в поліцію. Тож перші кроки в цьому напрямку вже розпочалися у нас на Волині. У чому їх суть? У кардинальній зміні системи правоохоронних органів, створенні нової якісної структури, якій би довіряли громадяни».

Зауважимо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що рівень довіри до Патрульної поліції є високим.

Зі слів Володимира Солоненка, нова поліція стане сервісним органом. А серед основних завдань – забезпечення правопорядку та максимальної безпеки громадян у будь-який час доби. Так, патрульна служба працюватиме 7 днів на тиждень 24 години на добу.

Як повідомлялося, патрульна поліція Києва показала свою відмінність від міліції, опублікувавши результати своєї роботи за перший місяць існування у вигляді інфографіки.

Серед присутніх на лекції було чимало кандидатів на службу до патрульної поліції, які виявили бажання служити людям. Тож слухачі проявили неабияку активність в обговоренні теми: вступали в дискусії, ставили чимало питань, що стосувалися етапів відбору, підготовки майбутніх поліцейських, графіку роботи, заробітної плати тощо.

Нагадаємо, у Луцьку триває прийом анкет для всіх бажаючих поповнити лави нової поліції. Стати працівниками поліції виявили бажання чимало молодих людей. За станом на 8 серпня заявки у патрульну поліцію Луцька подали 2356 кандидатів.

Це при тому, що у луцькій патрульній службі буде задіяно 160 поліцейських, із них щоденно працюватиме 20 постійно діючих патрулів.Найбільш дискусійними питаннями стало обговорення образу поліцейського. Яким він має бути? А також мотивації роботи, його фізична підготовка та моральна стійкість.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ ЗМОЖУТЬ ЛУЦЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ СТАТИ ПОЛІЦЕЙСЬКИМИ

Володимир Солоненко детально відповідав на питання допитливих лучан. Окрім того, порівняв методи підготовки, а також специфіку роботи поліцейських європейських країн і США.

- Ми не повинні чекати когось, хто змінить нашу країну. Зміни потрібно робити вже, починаючи із себе, - підсумував правоохоронець.

Організували захід громадські активісти Волині, тож зустріч відбулася в оригінальній неофіційній формі - під відкритим небом. Учасники спілкувалися із лектором, розмістившись у затишному саду та смакуючи запашним трав’яним чаєм.



« Створення поліції нині – одне з найактуальніших тем. Багато виникає питань, на які лучани шукають відповіді. У чому суть перетворення міліції на поліцію? Якою вона буде? Чи можне сподіватися від таких змін позитивних результатів? І це далеко не весь спектр питань. Тож, щоби популяризувати цю тему, на платформі креативного простору «Озерний вітер» ми організували відкрите невимушене спілкування. Тим самим, залучаючи небайдужих лучан до активної участі у процесі змін, ми закликати стежити за цими процесами, а не стояти осторонь, - розповіла громадська активістка, волонтер «Озерного вітру» Марія Доманська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дмитро Показати IP 12 Серпня 2015 16:28
шо за нах ...?
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2015 16:34
Цікаво, це лекція була для журналістів чи все-таки кандидатів у поліцію? Бо на фото більшість - журналісти. Ота сивоволоса жіночка (зліва) на головній фотографії теж кандидат у поліцію? Здається її вік перевищує 35, чи не так? І хто ж читає лекцію? Смішно, працівник теперішньої міліції. він хоч сам розуміє в цих термінах різницю, в теорії та практиці. А ще більш цікаво, хто кандидатів у поліцію навчатиме і відбиратиме. Невже радянсько-рабсько-януковичівські "мєнти"?! Схаменіться. Потрібно формувати професійну армію, коли в країні війна, а не міняти міліцію на поліцію.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 17:30
клоунада
до лучанки Показати IP 12 Серпня 2015 19:20
СЛУХАЙНО ТИ - НЕОСВІДЧЕНА ПИСАКА КРАЩЕ ШУРУЙ ЩОСЬ РОБИ А НЕ ГРАЄШСЯ КОМЕНТАРЯМИ!!!!
Лучанка до до лучанки Показати IP 13 Серпня 2015 09:20
Людина може і працювати, і коментарі писати. Чи таке ви навіть не припускаєте? Слово освічений, неосвічений пишуть без букви Д. Учіться!!!
Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 20:06
краще зосередитися на тому, що спільного між поліцією і міліцією , а спільним буде мафіозно-бандитське керівництво на усіх рівнях - 99% ймовірності
Ясік Показати IP 12 Серпня 2015 20:48
Гресь!Я тебе цілий день шукав!Ти на роботу будеш ходити? Що тобі в табель ставити?
101 Показати IP 12 Серпня 2015 20:51
Да нівчому не буде різниці.Як ті грабили ,гвалтували і вбивали мирне населення так і ці будуть.
до 101- 103 до 101 Показати IP 13 Серпня 2015 09:24
якщо ти так пишеш то чому не хочеш іти працювати на 102????відразу змінеш всю систему і ще своїх друзів прихопи щоб тобі допомагали!!!!!
Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 23:41
то якийсь маразм.чого на траві?чи то через д...пу засвоюється матеріал краще??не все шо в європі то є добре!!!! нісенітниця,так само як і присутність там доманської!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus