USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перше бойове злагодження волинського тербатальйону

13 Червня 2014 22:00
Добровольці 1-ого батальйону територіальної оборони Волині згадували призабуті ​ази військової справи, а також дізнавалися тонкощі тактичних дій та прийомів. На Володимир-Волинському полігоні у них сьогодні, 13 червня, відбулося бойове злагодження.

Серед кількох сотень чоловіків, які радо вступили до батальйону, помітили й нововолинців. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Нагадаємо, в області створюються 2 батальйони добровольців, які будуть діяти у складі Збройних сил при Міністерстві оборони України. Батальйони будуть виконувати функції територіальної оборони, охорони державного кордону і стратегічних об'єктів, а також забезпечення діяльності органів державної влади. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на фінансування першого батальйону Територіальної оборони виділяють 2,2 мільйона.

На полігоні сьогодні, 13 червня, армійське життя било ключем: лунали постріли, розривалися гранати, на наші блок-пости нападали, на щастя, лише уявні сепаратисти, хоча відбувалося й справжнє силове протистояння. Інструктори зі стажем роботи у "гарячих точках" ділилися секретами із підлеглими, розповідали солдатські бувальщини та робили "наганяй" за повільне засвоєння прописних істин.

Як виявилося, командир батальйону Сергій Козак саме сьогодні святкує своє 40-ліття. Проте у військових клопотах йому було не до пишної риторики. Часом переривався, аби відповісти на телефонний дзвінок друзів. Військовий на пенсії, він пригадує чимало з попереднього досвіду. Каже, що сьогодні особливо нікого не боїться і говорить те, що думає. За званням не гониться. Підлеглі його поважають і в чині майора.

«Бойовий дух батальйону - високий!», — зазначає комбат, — «Ми взялися до зброї добровільно, аби захистити країну. Зараз мусимо підготуватися, аби виконувати ті завдання, які нам можуть поставити».

«Особисто для мене найбільшою подякою є оцінка від колег. Їх сьогодні стоїть тут близько чотирьох сотень. Відповідаю за їхні життя і в усіх обставинах нашої діяльності буду поряд. Як і вони, я теж залишив вдома дружину, дітей, батьків… Хочемо всі повернутися до них живими», - додав він.

Не обійшлося цього дня і без казусів. Саме сьогодні за наказом "славнозвісного" генерала Колесника, якого вже давно розшукують солдатські дружини із Нововолинська та Володимира-Волинського, до батальйону долучили 7 військовослужбовців від 51 ОМБР. Попри те, що Сергій Козак набирає в ряди бійців виключно добровольців. Натомість хлопці, котрих завернули з миколаївського полігону "Широкой лан", не горять бажанням воювати. В одного мати потерпає від онкологічних хвороб, у іншого 100 гектарів поля стоїть пусткою, у третього ще цілий букет проблем… Їх, як і більшість, вербували більше місяця тому у військкоматі на кілька тижнів служби у Володимирі-Волинському, а до бійні в рамках АТО вони, кажуть, не готові. Такої ж думки і керівництво батальйону.

Проте найбільш болючим питанням для наших військовослужбовців і надалі лишається забезпечення їх засобами бронезахисту. Уявляєте, на 400 чоловік немає жодного бронежилета! Кажуть, що мусять 160 передати, але досі їх тут ні один рядовий в очі не бачив. Солдати сподіваються, що принаймні до дати відрядження на Схід таки отримають захисні каски та "броніки".

«Знаєте, телефонував мені після виборів один колега, який досі мешкає в Криму, і запитував як там наш новий президент. То я йому кажу: «З нашим, наразі, усе нормально. Він має шанс виправдати довіру людей, а ваш — уже непоправне, пробачте, х**ло!», - після прощання і потискання рук навздогін кинув комбат.



Текст і фото — Андрій Сорока
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Дончанин Показати IP 13 Червня 2014 22:24
коментар було видалено
лікар до Дончанин Показати IP 14 Червня 2014 00:18
Сьо, стомився? Люляти пішов? І правильно, адже жовч, яка виливається з підшлункової і йде через шлунок в голову - явище не з приємних. Тому для запобігання таких нездорових процесів краще не дивитися телевізор, не включати комп"ютер, не пити алкогольні напої, а натомість більше часу приділяти здоровому способу життя.
Андрій Показати IP 13 Червня 2014 22:59
Армія наша зараз тільки формується, удосконалюється. А в бойових умовах серед недостатньо підготовлених солдатів дезертирство не дивина. І не треба тут розводити панічні настрої.
Українець Показати IP 13 Червня 2014 23:44
Все буде добре, Україна перехворіє і виздоровіє, вже почала. Ми переможемо, путінососи не пройдуть. Я вірю що все буде добре.
гість Показати IP 14 Червня 2014 00:08
Дончанина сьогодні особливо пре. Він не може змиритися з тим, що Україна впевнено стає на ноги і дає відсіч всілякому непотребу. Бідолаха, аж звівся весь так постить і постить, і постить. А його коментарі все видаляють, видаляють і видаляють:). Без зарплати геть залишиться
Українець Показати IP 14 Червня 2014 01:39
Слава Україні.
гiсть Показати IP 14 Червня 2014 06:35
Господи,помилуй нас!
Автора! Показати IP 14 Червня 2014 08:35
Автора цього розкішного репортажу забули назвати. Андрій Сорока, редактор сайту "Нововолинськ діловий".
андрій Показати IP 14 Червня 2014 09:02
хто має можливість передайте керівництву області, що рота патрульної служби прагне їхати на схід, та їх непускає керівництво!Вони краще підготовлені ніж хлопці з вулиці
Волинь Показати IP 14 Червня 2014 10:08
Буде організованість , буде армія, буде мир . А поки більше піару , ніж конкретних результатів. Багато брешуть наші керівники всіх рівнів, їм підбріхують засоби масової інформації і получається повний бардак. Потрібно зібратися на вирішальний бій проти корупції, проти банди азарова-януковича, проти депутатів-перевертнів. Тоді буде перемога в Україні. СЛАВА УКРАЇНІ !!! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ !!! З нами БОГ .
З вами до Волинь Показати IP 14 Червня 2014 10:34
З вами БЮТ...
ого до З вами Показати IP 14 Червня 2014 10:52
и Еремеев
Українець Показати IP 14 Червня 2014 12:39
І Гузь і Врожик, Вітер І Данильчук І Пирожик всі з вами але дома
мама Показати IP 14 Червня 2014 13:46
Солдати сподіваються, що принаймні до дати відрядження на Схід таки отримають захисні каски та "броніки". Це з батальон ТРО Волинської області, для захисту її кордонів, то чому вони мають готуватися для поїздки на Схід??? у Волинському обласному воєнкоматі всі в груди били, що їх нікуди відправляти не будуть, що знов відкрито брешуть??????????????????????????
теж мама до мама Показати IP 14 Червня 2014 17:00
хіба не зрозуміло, що тут тільки готуються до захисту, але якщо не вистачить військової сили на Сході, то й до нас дійдуть кляті рашисти, так що не бажано займати позицію "моя хата зкраю". Та й до батальйону ТРО Волинської області йшли виключно добровольці, нікого під примусом не змушували... А отже, свідомі і налаштовані на все чоловіки
Олександр до теж мама Показати IP 14 Червня 2014 18:53
поїдьте в батальйон та запитайте скільки з них добровольців
Ольга до Олександр Показати IP 14 Червня 2014 20:09
В батальйоні є мої рідні і вони розповідають, що бійцям притаманний справжній бойовий запал. І 70% готові хоч сьогодні їхати на Схід! Вам не повезло - ви спілкувалися з меншістю, яка випадково туди потрапила.Ви вважаєте, що в такому разі взагалі не треба навчатись? Хто ж винен в тому, що в останні 10 та навіть більше років в армії був бардак? Хто тепер за це має відповідати? Та й не до лиця чоловікам так боятися.Що ж тоді жінкам та дітям робити, якщо їх немає кому захищати? Ви ж Мужчини, чи не так?
ТРО до теж мама Показати IP 14 Червня 2014 21:14
добровольці є незаперечую, але їх на "пальцях" можна перерахувати, процентів 10. Остальні просто оказались не в тому місці і їх наші доблесні волинські воєнкоми відправили в Володимир, сказавши: "Ви дальше Волинської області не поїдете"
мама до ТРО Показати IP 14 Червня 2014 22:19
У батальйоні добровольців дуже мало, всі інші, це мобілізовані чоловіки з 18 березня, котрим говорили, що ви лише на 45 суток, а потім, що ви у ТРО, що дальше Волині ви не поїдете. А бойовий запас, - це ж армія, а армія як гіпноз діє. Тому Ольга, якщо ви хочете, щоб ваші рідні їхали на Схід, то будь-ласка, але якось іншими шляхами, а не ТРО. Я особисто не хочу, щоб моя рідна людина була на Сході. Тому якщо ТРО це лише у Волинській області, значить потрібно це відстоювати.
Ольга до мама Показати IP 14 Червня 2014 23:44
Крім "хочу" та "не хочу" є ще почуття обов"язку. Коли всі почнуть відсиджуватися вдома, ми втратимо Україну з кінцями
мама до Ольги до Ольга Показати IP 15 Червня 2014 12:14
А Ваш чоловік, чи син зараз у гарячий точці??? Ви готові їх відпустити??? Чому ви розписуєтеся за інших??Почуття обовязку.. мда .. всі політики, чи працівники воєнкоматів виконують цей обовязок... ????))) Вони тільки гарно вміють бла-бла... Більш нічого.. Це зарплати військовим, це гарантії... ???
Олександр Показати IP 14 Червня 2014 15:55
"Серед кількох сотень чоловіків, які радо вступили до батальйону" "Сергій Козак набирає в ряди бійців виключно добровольців" А запитайте про це хлопців, які були при військоматах і яким комісари били себе в груди та розказували, що далі військоматів вони не поїдуть, а вже зараз вони в батальйоні добровільно-примусово при тому деякі з них взагалі в армії не були. Зверніть на це увагу !!!!!!!!!!!!!
Ольга до Олександр Показати IP 14 Червня 2014 17:15
Якщо не були, то якраз буде нагода хоч чомусь навчитись, а не тільки на дивані сидіти. А Сергій Козак, зверніть увагу, і сам з військової пенсії повернувся, аби Україну захищати, а не лише чекати, що ж буде далі
Олександр до Ольга Показати IP 14 Червня 2014 18:51
Що їх зможуть навчити за декілька тижнів?
воєнний Показати IP 14 Червня 2014 16:46
Окрім броників , кевларових касок( яких навіть не обіцяють) немає нормального обмундирування, те що видали вже починає розлазитися, а розраховано на 9 місяців, там є ще багато питань. Не розумію, де мільйони виділені з бюджету області ?
Ольга Показати IP 14 Червня 2014 19:51
Ви вважаєте, що в такому разі взагалі не треба навчатись? Хто ж винен в тому, що в останні 10 та навіть більше років в армії був бардак? Хто тепер за це має відповідати? Та й не до лиця чоловікам так боятися.Що ж тоді жінкам та дітям робити, якщо їх немає кому захищати? Ви ж Мужчини, чи не так?
Оксана Показати IP 14 Червня 2014 22:02
Ви думаєте що це все правда?Це все брихня, проценьтів 90 примусово забрали і ніхто не питав......добровольці є не спорю, але дуже мало,на схід ніхто їхати не хоче це все примусово....Якби наступали на Волинь тоді нема питань,в мене хлопець служить,те що показують в новинах це все показуха і брихня...
Яросла Показати IP 15 Червня 2014 16:50
Шановні читачі я сам служу у цьому батальйоні й був би великий гріх говорити мені неправду ВАМ.Дійсно скажу що у моій роті усі хлопці настрояні позитивно до служби з великим бойовим настроєм тренуємось переймаємо бойовий досвід у тих хто був уже у бойових діях.Дійсно проблема існує з обмундируванням(бронежилети шоломи тощо..) но ми маємо ВЕЛИКУ НАДІЮ що небайдужі до наших проблем ЛЮДИ нам допоможуть.Дякую
Оксана Показати IP 15 Червня 2014 20:06
Добре, що такий батальйон створили. Дійсно там є і добровольці, але я зовсім не маю бажання щоб мого чоловіка (служить в батальйоні) забирали боронити СХІД. Є наша Волинська земля, тут живуть рідні та близькі, тут сім'ї та домівки, то хай їх і охороняють. Чому НАШІ хлопці кладуть життя за Волноваху, Донецьк, Луганськ? А у них там що чоловіків немає? У них руки не з того місця ростуть? Чи вони тільки те і вміють, що жалітись і розказувати як їм погано? Як на мене, то пора вже проснутись!!!! Ярослав, те що тренуєтесь (і на скільки знаю, дуже стараєтесь - МОЛОДЦІ!!!), але краще вміти і знати, але по можливості не потрапляти в такі ситуації де це використаєте. Усім хлопцям батальйону ТРО здоров'я, сил та спокійної служби.
Сергій Козак Показати IP 16 Червня 2014 07:00
Доброго здоров'я та миру усім нам !!! Хочу підтвердити ту інформацію, що у батальйоні не всі 100 % добровольців, приблизно 20 % військовослужбовців прибули у батальйон по переміщенню з військових комісаріатів, але і серед них відсотків 5 бажають проходити службу в батальйоні. З приводу того чи хочуть хлопці їхати на схід: відсотків 10 - дійсно хочуть і рвуться туди. Я особисто з тих хто не хоче туди їхати, але й розумію, що не можна рятуватися від пожежі в будинку, сидячи в своїй квартирі і чекаючи доки сусіди загасять пожежу в своїй. Тому якщо буде такий наказ - я буду його виконувати (хочу чи не хочу). Можу запевнити усіх, що не буду тупим солдафоном, який буде вислужуватися в догоду начальству. Де будуть хлопці - там буду і я. Моліться за нас усіх... Слава Україні !!!
мама до Сергія Козак до Сергій Козак Показати IP 16 Червня 2014 08:33
Дякую Вам , що Ви такої думки!! Але Ваш Галак відкрито на цьому сайті говорив, що Тро у Волинській області, це суто на Волині. Тому, Ви всі це йому говоріть і це відстоюйте!!!! Я не хочу щоб моя рідна людина кудись їхала..
РОМА Показати IP 25 Червня 2014 16:58
ДА ВСЕ СУМНО 60 ПАТРОНIВ ЗА 4 ТИЖНЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus