USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Нововолинську місцеві жителі та переселенці об’єдналися задля перемоги

15 Червня 2022 08:48
На кухні кафе «Куба» в Нововолинську кипить робота. А ще шкварчить, нарізається, чиститься, ліпиться. Усе – це для того, щоб нагодувати військових територіальної оборони та переселенців.

Керує усіма процесами тут місцева жителька та власниця закладу Наталія Матвіюк. Водночас, як сама вона каже, нічого не могла зробити без її надійної команди, пише Громадський простір.

Олександр, Артем, Олексій, Олеся, Марина – всі вони виїхали з рідних домівок до Нововолинська через війну.

«Якось прийшла до мене подруга і розповіла, що приїхала до нашого міста сім’я – голі та босі. Ні каструлі, ні матраців, ні продуктів… Ми їм допомогли. Згодом вони запитали, чи потрібна їхня допомога. Звісно, треба, бо ж хто від помочі відмовляється», – розповідає Наталія Матвіюк.
Хлопці додають, що приїхали з Києва до Нововлинська ще в перші дні повномасштабної війни. Вирішили приєднатися до цієї справи не тільки, щоб допомогти пані Наталі.

«Зараз такий час, що не можна просто вдома сидіти. Кожен має допомагати чим може. Якщо просто байдуже спостерігати, то діла не буде», – каже Олександр.

Чіткого розподілу функцій тут не має. Кожен робить все, що потрібно: прибирають, носять продукти, готують, миють посуд. Роботи багато, бо щодня тут годують чимало людей.
«Прийшла до нас нещодавно сім’я переселенці. Кажуть, що грошей лишилося у них дуже мало і запитали, чи можемо їх погодувати. То як відмовити? А загалом за день ми годуємо десь 170 людей. Більша частина – це територіальна оборона, а інші – вимушено переселені українці, що живуть в одному з місцевих прихистків. Продуктами переважно забезпечує військкомат. Якщо просимо, то допомагає міська влада», – зазначає Наталія Матвіюк.

Вона додає, що готувати будуть, поки є потреба і можливості. Адже в цей непростий час треба об’єднуватися і наближати перемогу, як кожен може.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus