USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Генерал не вийшов до родичів бійців 51-ї бригади

11 Червня 2014 14:09
Генерал-лейтенант Ігор Колесник проігнорував родичів бійців 51-ої бригади. Військовий не вийшов до рідних, які приїхали на Миколаївщину. Про це повідомляє Нововолинськ діловий.

Як розповідає офіцер Регіонального медіа-центру Міноборони підполковник Володимир Скоростецький, ніхто з генералів до батьків не вийшов."Щодо батьків, тільки зареєстрованих у заступника з виховної роботи 51-ї бригади, приїхало близько 200 осіб. А так — удвічі більше. Наші жінки запевняли, що було не менш, як півтисячі: з Волині, Закарпаття, Івано-Франківщини, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини. І їх прикро вразило, що жоден генерал не удостоїв "батьківське військо" своєю присутністю. Я чекав разом з усіма до 15-ї години. Не дочекались і мусили їхати", - додає полковник.

За генералів віддувався полковник Яцентюк. На цій світлині мама солдата показує телеграму про важку хворобу родича, завірену лікарем. І жаліється, що хлопця додому за терміновим викликом не відпустили.


Володимир Скоростецький зізнається, що враження від поїздки - різні. Каже, що є хлопці, які хочуть і готові боронити Україну.

"Окрім темної сторони, поїздка дала чимало вражень позитивних. Особливо пишаюсь нашими громадами. Ви собі не уявляєте, з якою гордістю боєць приймав броник - класний британський оспрей за 6 тисяч, який йому купляли усім селом!", - розповідає полковник.

Щодо підготовки бійців, Володимир Скоростецький зізнається, що бригаду треба вчити. "Людей багато. Спеців мало. Мінімум півроку ганяти, поки будуть результати. І ще — як повітря підрозділам потрібні фахові кадрові командири! Не може молодший лейтенант тримати в купі чоловіків, старших за нього", - продовжує Володимир Скоростецький.

З його слів, існує ще одна велика проблема - так званий PTSD. Це - бойовий стрес, а точніше — посттравматичний синдром, який отримують бійці.

"Головлікар луцького шпиталю казав, що в декого з поранених під Волновахою, яких туди доправили, були дуже сильні психоемоційні зриви і конче потрібна психологічна реабілітація. А хлопці заливають це оковитою, чого насправді робити аж ніяк не можна. Коли наші в Іраку були у схожій ситуації, командири скористалися старим і перевіреним методом: завантажили бійців роботою з ранку й до вечора. Потім, коли нервовий стан вирівнявся, перейшли до спортивних змагань.

На проблеми з передислокацією під Миколаєвом, полковник має власну думку: "Щоб не було таких ситуацій, а була продумана система командування й використання частин, треба спочатку позвільняти купу генералів. І призначити замість них нормальних молодих полковників (є такі, той-таки Віктор Копачинський, який результативно косить "колорадів" зі своїми десантниками 80-ї бригади).

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що бійці 51 бригади зустрілися з своїми рідними на Сході.
\
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
віталік Показати IP 11 Червня 2014 14:46
хай порошенка синочок йде захищати країну і інших чиновників
командир Показати IP 11 Червня 2014 15:04
Пустовіта завтра-післязавтра звільнять, а як військовий то ружжо у руки Гузя і Пирожика зі своїм Дубняком на плече і на Донбас!!!
волинь Показати IP 11 Червня 2014 17:07
Генералам бачте занисько спілкуватись з якимись там родичами мобілізованих!!! Їм тільки личить безглузді команди видавати!!! Кому прийшло в голову "добровольців" яких протримали на полігоні 2 тижні. а не "півроку ганяли" відправити під кулі у те пекло на саму справжню війну без відповідної амуніції і без відповідних навиків????Кому потрібні смерті наших волинян? Пустовіт - військовий . то нехай власним прикладом -за неньку Україну без броніка. без нічого. з гарними промовами. на тому металоломі з В-Волинського .як ті хлопці. що с л а б о? Певна річ треба кабінета боронити. бо ж заберуть і рапортувати що бригада готова. до чого готова? Це якійсь геноцид западенців!!!!! Хватило розуму Іванофранківцям і очільнику ОДА і військовим. а наші страждають за дебільних політиків. які довели народ а самі тепер піаряться на допомозі військовим!!!
Ганьба Показати IP 11 Червня 2014 17:56
Мамочки ці теж вже за....ли!! Хай перестануть робити з хлопців мамчиних синків. Коли це хвороба родича була причиною косити від війська?! З таким підходом скоро жінкам треба буде ставати до зброї, бо синів мами розпихають попід спідницями
Анонім до Ганьба Показати IP 12 Червня 2014 00:31
під спідницями сидять ті хто зараз вдома, а ці хлопці справжні герої, якщо в мене хвора дитина, мені зараз ніхто не може допомогти, тільки чоловік, а його не відпускають. Це справедливо.
777 Показати IP 11 Червня 2014 20:54
А ви спитайте у генерала Колесника, звідки він родом, не повірите- з Донецька і саме під час правління Януковича завдяки цьому купив собі цю посаду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus