USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Перших волинських строковиків-прикордонників благословили на службу

18 Травня 2016 13:37
Вперше за 9 років Державна прикордонна служба відновила набір солдатів на строкову службу. 57 новобранців благословили на службу в українській армії. Серед них – 15 волинян, які служитимуть у прикордонних військах.

Урочистості з нагоди відправлення на службу новобранців відбулись у Волинському обласному комісаріаті сьогодні, 18 травня.

Солдатів-прикордонників відбирали на конкурсній основі. Після проходження курсу навчання в Кінологічному навчальному центрі їх спрямують до місць несення служби. Для них підготували програму навчання, яка складає 148 годин. Майбутніх бійців навчатимуть тактики прикордонної служби, військової та фізичної підготовки, особистої безпеки та багато інших дисциплін.

Серед інших, привітав новобранців і заступник голови обласної спілки ветеранів Афганістану Микола Оніщук, який пригадав, як майже 40 років тому і сам стояв на цьому ж плацу. Він побажав новобранцям успіхів у службі та заявив, що агресію Росії Україна, зрештою, подолає:

«Ви – наше майбутнє, наші командири, наші офіцери. Дивлячись на вас, я на сто відсотків впевнений, що ми рано чи пізно заб’ємо російському ведмедю осинового кілка».
Серед тих, хто стане до лав захисників країни – волинянин Владислав Душак. Він, до слова, готувався до строкової служби та сам наполіг на тому, аби потрапити до військ спецпризначення. Ще до служби юнак займався змішаними боями, практикував ножовий бій.

«Хочу потрапити у спецназ, тому що там краща підготовка», – пояснює Владислав.
Після усіх привітальних слів просто на плацу присутнім продемонстрували професійні прийоми рукопашного та ножового бою. А також наочно показали, як працюють бойові одиниці в умовах бою, розвідки території, виходу з засади тощо.

По завершенню урочистостей новобранці зможуть поспілкування з рідними, після чого юнаків відправлять до навчальних центрів, які розміщені по всій Україні, для отримання військових спеціальностей.

Слід зауважити, що востаннє Державна прикордонна служба набирала строковиків у 2007 році. А у 2015 році ухвалили рішення перейти на змішаний принцип укомплектування. Заступник військового комісара Волинського обласного комісаріату, полковник Володимир Дриженков зауважив, що призов в Державну прикордонну службу відновили в зв’язку з агресією з боку Росії – це необхідна міра для того, аби наповнити всі бригади та підрозділи, в тому числі – ДПС.

Разом з тим, жоден військовослужбовець строкової служби не потрапить до зони проведення антитерористичної операції. Новобранці зможуть проходити службу за територіальним принципом, зокрема і в підрозділах Луцького прикордонного загону, що розташовані у Волинській та Рівненській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus