USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перший день безвізу: наживо з кордонів України з ЄС

11 Червня 2017 10:24
Запущена онлайн-трансляція з деяких пунктів пропуску на кордоні України з країнами Євросоюзу. Очікувалося, що пасажиропотік зросте в межах 30%. Про це інформує УНІАН.

"Пропонуємо подивитися, що відбувається на деяких автомобільних пунктах пропуску", - йдеться у повідомленні телеканалу 112 Україна.

Перед тим як запустити безвіз, Прикордонна служба заявляла, що всі пункти пропуску готові, а збільшення пасажиропотоку прогнозувалося в межах 30%. Першими країнами, які відкрили безвіз для громадян України, стали Греція, Кіпр, Болгарія, Румунія, Литва, Латвія, Естонія та Фінляндія.

За ними, о 1:01 за київським часом 11 червня, ще 24 країни запровадили безвізовий режим для України. О 2:01 за київським часом безвіз відкрився з Португалією. Відсьогодні, 11 червня, набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.


Тим часом, як інформують у прес-службі Держприкордонслужби, майже 600 громадян України перетнули кордон з Європою без віз.

З 10 червня іноземні експерти перебувають в пунктах пропуску для авіаційного сполучення: «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів», та автомобільного: «Тиса», «Лужанка», «Ужгород», «Ягодин», «Краковець», «Рава-Руська» та «Порубне». Іноземні експерти надають вичерпну консультативну допомогу як прикордонникам, так і українцям задля уникнення можливих непорозумінь під час перетину кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 11 Червня 2017 11:02
що тут дивитьсь черги як завше і це ще при тому що всім бажаючим покинути "покращену-реформовану" країну не дали біометричних...
Анонім Показати IP 11 Червня 2017 11:58
Беги,кто может!!!
лучанин Показати IP 11 Червня 2017 16:16
нікуди бігти нетреба,В Україні треба заграницю робити.Нам вже всерівно недоведеться побачити зміни ,а от дітям і внукам буде мабуть соромно за батьків і дідів що прос......и таку багату і красиву країну.
Европіоід Показати IP 11 Червня 2017 17:30
З якого дива вони очікують збільшення пасажиропотоку до 30%? Студенти почнуть їздити зі стипендією, якої не вистачить на квиток в одну сторону? Чи звичайні працюючі люди з розміром зарплати, на яку якщо і вистачить на квиток, то вистачить тільки на ночівлю в клоповниках та харчуватись бургерами, а не нормальною їжею і дійсно насолоджуватись відпочинком і не тинятись як бомжі. Кому треба часто їздити закордон, давно вже мали пятирічні візи і витратити 35 евро на візу не було проблемою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus