USD 39.50 39.76
  • USD 39.50 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Перший молитовний сніданок у Луцьку: 200 учасників і благодійна складова

5 Травня 2018 09:00
Уже незабаром, 1 червня, в Луцьку пройде перший молитовний сніданок, під час якого за повноцінною трапезою та молитвами за мир у країні об’єднаються близько 200 представників місцевого бізнесу, політиків, митців, духівників, громадських активістів, військовослужбовців і запрошених до міста гостей.

Такі спільні зустрічі традиційно (уже понад 60 років) відбуваються у США, Німеччині, Великій Британії та багатьох інших країнах світу. А ініціатором проведення молитовних сніданків у нашій державі стала міжфракційна депутатська група «За духовність, моральність та здоров’я України». Так, уже кілька років поспіль (із 2011 року) такі заходи проходять на національному рівні в 11 регіонах. Цього року «естафета» дійшла і до Волині.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини керівник молодіжного відділу євангельських християн-баптистів України, пастор Луцької біблійної церкви Роман Кравчук, задум організувати молитовний сніданок у Луцьку виник у представників протестантських церков. Цю ідею, своєю чергою, підтримала рада церков, а головою організаційного комітету обрали депутата, радника міського голови Ігоря Поліщука.

«Молитовний сніданок – це не просто захід. Ця подія має неабияке значення для міста і країни загалом. Під час молитовного сніданку відбувається духовне єднання представників церкви, політики, бізнесу та громадськості. Сніданок має аполітичний характер. Ми намагаємося об'єднати людей завдяки незмінним біблійним цінностям, які повинні бути присутні у всіх сферах життя. Наша країна та наше місто зокрема може зробити крок вперед в економіці, політиці та культурі, якщо ми зробимо крок до Бога. Виконання біблійних принципів може кардинально змінити наше місто. Іншої альтернативи просто не існує. Тому молитовний сніданок на одну сходинку нас до цього наближає», – переконаний Роман Кравчук.

Важливою складовою першого молитовного сніданку в Луцьку буде збір коштів на придбання гемоаналізаторів дитячим медичним закладам для раннього виявлення онкологічних захворювань крові.

«Ми очікуємо близько 200 осіб. Це будуть представники різних сфер – від культури, мистецтва, медицини, бізнесу до політиків, релігійних діячів і навіть бійців АТО чи дітей-сиріт. Через цей сніданок ми хочемо об’єднати нашу громадськість, незважаючи на політичні переконання чи інші речі. Людям потрібно дати можливість зрозуміти, що є більші цінності, ніж прості розбіжності в поглядах», – сказав Роман Кравчук.

Він повідомив, що на захід запросили високоповажних гостей із Києва та закордону.

На сніданку, який заплановано провести в холі Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, лунатимуть молитви за мир, місто Луцьк, Україну в цілому, дітей-сиріт тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 5 Травня 2018 11:03
Я туди хочу бо вiрую
я Показати IP 5 Травня 2018 12:41
У що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus