USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

1,241 млн на дихальне обладнання для новонароджених зібрали під час Другого молитовного сніданку Волині

21 Червня 2019 14:12
Під час Другого молитовного сніданку Волині, що відбувся в Луцьку напередодні Міжнародного дня захисту дітей, 31 травня, зібрали 1,241 мільйона гривень на придбання дихального апарату для Волинського обласного перинатального центру. З них один мільйон гривень на обладнання перинатальному центру виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Зауважимо, захід відбувся вдруге і цього року зібрав близько 190 учасників різних релігійних конфесій, політичних уподобань та соціального статусу. Під час молитовного сніданку тривав благодійний збір коштів на придбання обладнання для Волинського обласного перинатального центру. Також лунали спільні молитви за сиріт, молодь, сім’ю, за Україну та її захисників.

21 червня радник міського голови Ігор Поліщук зустрівся з представниками Волинської ради церков, аби підбити підсумки Другого молитовного сніданку, поділитися враженнями, обговорити перспективи проведення Молитовних сніданків та інших подібних заходів у Луцьку в майбутньому, інформують на сайті міської ради.
Усі учасники зустрічі зійшлися на думці, що Другий молитовний сніданок Волині відбувся на дуже високому рівні. Вдалося досягти основної мети – об’єднати у спільній молитві велику кількість людей, уникнувши будь-якого політичного контексту. Представники влади, бізнесу, економічної галузі, охорони здоров’я, духовенство різних конфесій, військовослужбовці, родини загиблих воїнів разом звернулися до Господа із найсвітлішими проханнями. Також відзначили, що цьогоріч вдалося дотриматися часових рамок і наприкінці ще залишилося вдосталь часу для вільного спілкування. Учасники зустрічі також відзначили чудовий музичний супровід, концертні номери, якими доповнили молитви та частування під час заходу.
Під час розмови озвучили ініціативу розпочинати сесійні засідання чи засідання виконавчого комітету із короткої молитви. Таку практику за бажанням доцільно запровадити й в інших трудових колективах. Також висловили пропозицію завершити захід концертом релігійних хорових колективів, аби до Молитовного сніданку долучилися не лише запрошені гості, а й усі охочі.
Підсумовуючи зустріч, Ігор Поліщук висловив подяку меценатам та всім, хто взяв участь у Другому молитовному сніданку Волині. «Дякую Волинській Раді церков за те, що цей захід у нас відбувся щиро та дуже душевно. Ми врахували досвід попереднього року, тому вдалося уникнути певних недоліків. Під час Другого молитовного сніданку для придбання обладнання у Волинський обласний перинатальний центр завдяки благодійникам було зібрано 1 млн 241 тис. 700 грн. Вже найближчим часом, у вересні-жовтні 2019 року, перинатальний центр буде відкрито», – сказав він.

Зустріч завершили спільною молитвою.
Варто зазначити, що минулого року під час Першого Молитовного сніданку Волині вдалося зібрати 500 тисяч гривень. За ці кошти було придбано сучасний гемоаналізатор для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Цей високоточний прилад дозволяє проводити якісну діагностику, аби на ранніх стадіях виявити захворювання та запобігти їм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 21 Червня 2019 16:59
Ідея хороша. Благодійність є ознакою цивілізованого суспільства.
Лучани до лучанка Показати IP 22 Червня 2019 17:30
Судячи з зібраної суми єдиним благодійником для Луцька залишається Палиця!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus