USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Києві під консульством Польщі – протест щодо «Волинської трагедії»

17 Червня 2016 13:37
Акція протесту відбувається у Києві під стінами посольства Польщі, що на вулиці Богдана Хмельницького, 66, - повідомляє Еспресо.TV.

На акцію зібралося близько 30 осіб.

Активісти протестують проти того, що у польському Сеймі планують визнати «Волинську трагедію» геноцидом польського народу зі сторони ОУН-УПА.

Мітингувальники наполягають на тому, що у «Волинській трагедії» винна радянська влада.

Головна законодавча палата польського парламенту – Сейм планує прийняти спеціальну заяву до 73-ї річниці Волинської трагедії, яка є найкривавішим конфліктом в загальній історії поляків та українців.

Більшість політичних партій, представлених у Сеймі, крім партії влади «Громадянська платформа» і «Руху палі кота» (разом мають 242 з 460 депутатів), виступають за те, щоб назвати ті події «геноцидом» і оголосити 11 липня Днем пам'яті жертв «Волинської трагедії».

Водночас їм не вистачає щонайменше 33 голосів для того, щоб такі поправки були прийняті.

Нагадаємо, нещодавно українська громадськість звернулася до польського суспільства з листом покаяння та прощення. Відкрите звернення до керівництва польської держави, духовних і культурних діячів та всього польського суспільства опублікували у популярній польській газеті Gazeta Wyborcza.

Довідка:

Волинська трагедія — обопільні етнічні чистки українського і польського населення, здійснені селянськими загонами самооборони з обох боків, Українською Повстанською aрмією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафту та радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
bzdura Показати IP 17 Червня 2016 15:10
Autor tekstu albo z dęba się urwał albo z letargu się obudził...rządzącą parcia od pól roku -PIS( Kaczyńskiego) ...Janusz Palikot juz pól roku temu jak z Sejmu wyleciał...nie wiedział autor? To jak glosy policzyl? Jak na mnie to bardzo Panu zalezy nie na objektywizmie a na sianiu nienawiści pomiędzy narodami .
Леонід Р. Показати IP 17 Червня 2016 15:36
У 1923 році міністерство освіти Польщі заборонило вживати слова "ураїнець" і "ураїнський", замість них запроваджувалися терміни "русин" і "руський". У 1924 році вживання української мови було заборонено в усіх державних установах та органах самоврядування. усі українські школи були закриті. Цращі землі забиралися колоністам осадникам. З цього треба починати товариші поляки.... Отакий був Польський мір

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus