USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під новим асфальтом на трасі Луцьк-Львів – основа, яка не затвердає

16 Серпня 2016 18:25
На кількох ділянках траси Луцьк-Львів виявили відсутність надійної основи, через що дорога у цих місцях «попливла» через підвищене навантаження.

Про це розповів директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка виданню "Конкурент".

"В одному місці абсолютно немає основи. Тоді коли робили, весною, цього видно не було. Але коли докопалися донизу помітили, що там замість бетону ще за Радянського Союзу залили гудроном, який не твердіє. І коли пішло більше навантаження, воно все "поплило", – розповідає держслужбовець.

Іван Мирка зауважує, що відсутність належної дорожньої основи неможливо помітити ззовні. Крім того, кошти виділяли лише на поточний ремонт, який не передбачає заміни основи, а лише кладку асфальту.

Директор департаменту додає, що у цих місцях зроблять нову основу і перекладуть асфальт.

"У таких випадках, коли помічаємо відсутність основи, складаємо відповідні акти, беремо дозвіл і переробляємо її. В тих місцях буде це зроблено", – твердить Іван Мирка.

Крім того, масовою причиною руйнування дороги Луцьк-Львів у спекотну літню пору є перевантаження автомобілів.

Оскільки чимало водіїв навчилися оминати ваговий контроль, об'їжджаючи його через сусідні села, волинські чиновники разом з громадськими активістами утворили робочу групу, яка також контролюватиме рух транспортних засобів дорогою Луцьк-Львів.

Зі слів Івана Мирки, під час перших виїздів робочі групи спіймали чимало перевантажених авто, вага яких сягала 43 тонн.

Директор департаменту також зазначив, що у планах є створення так званих міжвідомчих груп у районних центрах.

"Ми написали лист до керівників районів, щоб вони створили з представників влади і громадськості такі ж групи, які б теж долучалися до цієї роботи. При масовому напливі такі проблеми потрібно вирішувати спільно. Хоча б, помітивши порушення, записати номер, зателефонувати і повідомити про порушення", – каже Іван Мирка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Справедливий Показати IP 16 Серпня 2016 20:03
До чого не візьметься Мирка - скрізь дирка. Це не в балаклавах по місту з оленями бігати. Прийде час - прийдеться відповідати. Поки є час, підчитай Мирка кримінальний кодекс - підшкуай собі статті та підрахуй строки.
Велосипедист до Справедливий Показати IP 16 Серпня 2016 23:46
Ще потрібно перевірити основу велодоріжки імені Мирки в Жидичині, яка вже бур'яном поросла, там на радянських будівельників не спреш
Велосипедист №2 до Велосипедист Показати IP 17 Серпня 2016 09:19
Там та доріжка потрібна як свині сідло. Або треба було до Жидичина зробити, або взагалі не починати. Ліпше за ті гроші виїзд з Вишкова на Жидичин зробили по людськи, скільки помню, стільки там катакомби і ями по коліна.
та шо ви гаварите до Справедливий Показати IP 17 Серпня 2016 08:45
інколи краще казатись дурнем ніж відкрити рота і розвіяти сумніви))))То коли виїжали проектанти то вони аввалшьт планували на пісок покласти!!???а коли на пісок клали авфальт підрядники то вони також думали що це розсипний щебінь!!??А коли виїджали Гунчик і ко 50 разів на ту дорогу то вони лиш на кущі дивились щоб в туалет сходити!!???А нічого що дорогу зробили в 60 роках і стояла вона до 2016 року нормально поки такі специ як Мирка не почали там щось ковиряти і взагалі зіпсували дорогу....
123 Показати IP 16 Серпня 2016 21:07
основа, яка не твердне - виправіть. Ріже...
Нанотехнології вже у до 123 Показати IP 16 Серпня 2016 23:28
Це рідкий асфальт, який ніколи не потріскає і не покришиться!
Ото маєм владу ! Показати IP 16 Серпня 2016 21:41
Гунчик ! Не соромно за такі професійні коментарі твоїх кадрів ? Мирка не володіє ні проблематикою, ні термінологією. Якийсь студентський коментар самозакоханого нарциса. Про знання будівельних норм чи законів тут взагалі не йдеться. Зате попахує корупцією і криміналом. Де зами, чого носом не ткнуть ? Хоч ти "докопайся донизу" і надавай по їм по с*ачині поки все не "поплило".
А Показати IP 16 Серпня 2016 22:26
А в них тепер СРСР винний. Вже 25 років, як його немає. Як вже то мирко задрало, тільки про поварські рецепти вміє розповідати. Рівень села, а не ОДА.
мама мія Показати IP 16 Серпня 2016 22:29
Мирка, це взагалі якийсь придурок, подивіться його фото на фейсбуці. Повний предур. Ото то Гунчик має команду, з такими друзями і ворогів не потрібно.
Мирка Показати IP 17 Серпня 2016 01:41
Наш девіз:"Зробити,щоб потім переробити!"
Горохів Показати IP 17 Серпня 2016 06:54
Хоч хтось говорить правду
Вася Показати IP 17 Серпня 2016 06:56
Нормальна там дорога, що ви гоните
автоБАН Показати IP 17 Серпня 2016 08:09
Мирка тільки і може що строчити коменти у соцмережах, а своєю безпосередньою роботою ніяк займатися не хоче! Ну знаєш про проблему - вирішуй, а не бла-бла, це твоя безпосередня роботана твоїй посаді!
Максим Показати IP 18 Серпня 2016 08:32
Може так робилось як на відео https://youtu.be/qx9zF0-qOPo
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2016 11:56
Покриття - покриттям, а от перегрузи з якими йдуть автомобілі на гнідавський цукровий завод з усіх боків це незаперечний факт. Але їх ніхто не перевіряє. ОТ бізнесмени з прилеглих областей і руйнують дороги Волині. А дорожний контроль бездіє!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus