USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пікет прокуратури у Луцьку: за що у підприємця забрали авто

5 Травня 2014 12:57
Підприємці Завокзального ринку вимагають пояснення дій державних виконавців, які причетні до вилучення автомобіля у одного з них.

Стихійний пікет під стінами прокуратури відбувся сьогодні, 5 травня.

Нагадаємо, уже близько семи років триває конфлікт між більш як півсотнею підприємців та приватною фірмою «Скорпіон-Сервіс» з приводу оренди ділянок в районі вулиць Карпенка-Карого і Кравчука. Приватна фірма намагалася виселити підприємців, відстоювала своє право в судах. Натомість, міська рада декілька разів приймала рішення на користь підприємців, аби розірвати договори оренди із ПФ «Скорпіон-Сервіс» і надати цю землю в оренду підприємцям.

«Скорпіон-Сервіс», своєю чергою, досі оскаржує в судах різних інстанцій ці рішення. На одній з осінніх сесій міської ради депутати проголосували за те, щоб таки розірвати договір оренди з фірмою. Депутати мотивували це тим, що на вказаних земельних ділянках немає жодного майна, яке належить ПФ «Скорпіон-Сервіс». Рішенням вони зобов’язали підприємців зареєструвати право власності на майно, яке розміщене на цій ділянці. Проте його ветував Луцький міський голова Микола Романюк. Під час настуного засідання сесії вето подолати не вдалося.
З вимогами розібратися у цій справі луцькі підприємці дійшли до Генпрокуратури. Після чергового пікету наприкінці березня цього року, люди відправилися до Києва. Заява з цілою стопкою паперів зареєстрована у ГПУ 14 квітня цього року. Матеріали з вказівкою «розібратися» направлені на Волинь. Згідно з законодавством, прокуратура має місяць для перевірки. Підприємці ж дивуються, чому слуги закону чекають до останнього і відповідь обіцяють надіслати 14 травня.

Тим часом, розповідає представник підприємців Володимир Кунц, рік тому одного підприємця позбавили автомобіля за міфічні борги перед ПФ «Скорпіон-Сервіс». Більш того, судове рішення, за яким відкрите кримінальне провадження не вступило в законну силу.

«У 2010 році один з виконавців відкрив провадження про вилучення цього авто, однак згодом його повернув до суду. Через три роки інший виконавець відкриває по цьому ж рішенню, яке не вступило в дію, нове кримінальне провадження. Тепер, авто начебто продане, ним їздить інша особа, однак в ДАІ кажуть, що вона досі перебуває у власності підприємця. Тобто автомобіль, фактично викрадений. Ми чекаємо цього виконавця, аби він вийшов і особисто пояснив свої дії», - сказав чоловік.

Документи з цієї справи, переконує він, також вже у прокуратурі.

Як розповіли в прес-службі обласної прокуратури, з підприємцями спілкувалися представники прокуратури з питань звернень громадян. Їм пояснили, що матеріали вивчаються, та запропонували взяти участь у перевірці цих фактів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Травня 2014 13:09
пора палити сільраду
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 13:35
І хто ж такі ті підприємці? Спекулянти по колишньому. Не подобаються умови - йди в інше місце "торгувати", 300% накрутки на китайський непотріб давати.
1 Показати IP 5 Травня 2014 13:47
не покупайте с такой накруткой, если нет у вас денег...
Варвара Показати IP 5 Травня 2014 14:13
коментар було видалено
назарій Показати IP 5 Травня 2014 14:42
така влада, що їм Закони не писані. Міняємо шило на мило кожного разу Самі владці і Україну "про-----------ють"
Андрій Гіль Показати IP 5 Травня 2014 15:45
Люди схаменіться, не відрізайте голови всім прокурорам, тут працюють поважаємі люди, такі як я - Гіль Андрій мої друзі Хомич і так далі, Але є і виродки такі як Невірець Валерій він має квартиру на Конякіна в м. Луцьку, от йому голову відріжте, а всіх решту залиште у спокої, щоб ми спокійно собі працювали як і раніше, він самий жадний його пиляйте, а ми скромніші, то нас не чіпайте.
ПІДПРИЄМЦІ-ШАХРАЇ Показати IP 5 Травня 2014 21:57
стоїть і протестує сім'я так званих підприємців Валя....их, які понабирали кредитів у банках під заставу своїх магазинів, але кредитів не проплачують з 2008 року, хоча здають свої магазини офіційно в оренду,живуть у трьо-етажних віллах, їздять на дорогих іномарках - і при цьому заявляють, що їм нічим платити по кредитах. І ПІСЛЯ ЦЬОГО ЦЬОГО ТАК ЗВАНІ "ПЛАТНИКІ ПОДАТКІВ" ЩЕ ТАМ ПРОТЕСТУЮТЬ ПІД СТІНАМИ ПРОКУРАТУРИ. ГНАТИ В ШИЮ ТАКИХ ГОРЕ-ПІДПРИЄМЦІВ
ПІДПРИЄМЦІ-ШАХРАЇ Показати IP 5 Травня 2014 22:24
а ще хочу добавити, що ці так звані "ДОБРОСОВІСНІ ПІДПРИЄМЦІ" купляють наших справедливих суддів "Ковт...енка" та ін. ... і незаконно відсуджують у банків заставне майно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus