USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підприємство «Укрзалізниці» написало тендер під компанію нардепів від БПП, – ЗМІ

25 Лютого 2019 15:58
«Коростенський завод залізобетонних шпал» ПАТ «Українська залізниця» в тендері із закупівлі анкерів оголосив про намір укласти угоду з компанією, що належить народним депутатам від БПП Ярославу і Богдану Дубневичам.

Про це пише видання «Наші гроші».

Повідомляється, що залізничники відхилили пропозицію заводу, який пропонував анкери на 17% дешевше від очікуваної ціни тендеру 101,32 млн грн. та обрали фірму, яка запропонувала всього 0,06% знижки.

Йдеться про 1,08 млн анкерів закладних АЗ-2 до пружних колійних скріплень КПП-5. Тендерна документація не дозволяла пропонувати еквівалентні товари, тому окрім ТОВ НВП «Корпорація КРТ» братів Дубневичів ніхто інший не може виготовляти анкери за вказаними техумовами, оскільки Дубневичі запатентували цю деталь.

У тендері приймали участь три компанії: ТОВ «ВМ Трейдер» і ТОВ «Ланіс Трейд» із саме такими анкерами АЗ-2 виробництва «Корпорації КРТ», які вимагав замовник, а також ТОВ «АТ Механіка» з еквівалентними анкерами АЗ-1-6 власного виробництва.

«АТ Механіка» запропонувала найнижчу ціну 84,46 млн грн., або 78 грн./шт. Це було на 20% дешевше від цін обох конкурентів, які встановили їх на майже однаковому рівні у 101 млн грн., або 94 грн./шт. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Однак найдешевшу «АТ Механіка» відхилили саме через те, що вона запропонувала еквівалент. У протоколі засідання тендерного комітету прямо сказано, що закупівля аналогів не передбачена.

Водночас у 2017 році Старконстянтинівський завод «Укрзалізниці» купував анкери, прописавши в умовах «або еквівалент», і тоді завод відстоював в АМКУ позицію, що анкери Дубневичів і «Механіки» є еквівалентними з огляду на схожість технічних характеристик.

Тоді дилер Дубневичів оскаржував в АМКУ допуск «Механіки» до тендеру, але адмінколегія погодилась з замовником. Проте після цього рішення АМКУ завод «Укрзалізниці» з невідомих причин відмінив закупівлю, у якій могла відбутись конкурентна боротьба.

Цього разу оскаржити умови закупівлі ніхто не міг, бо Коростенський завод проводить закупівлю в «Прозорро» за допороговою процедурою, не вважаючи себе замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі».

Це означає, що дискримінаційні вимоги на його торгах неможливо оскаржити в адмінколегії АМКУ, а жалітись на замовника можна лише в системі «Укрзалізниці», якій і належить Коростенський завод.

Нагадуємо, наприкінці 2018 року очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

НАБУ та СБУ розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи «Укрзалізниці» і компанії братів Дубневичів. Зокрема, щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 мільярда гривень. На початку квітня 2017 року НАБУ провело обшук в офісах компаній, які належать братам Дубневичам. Як відомо, низка пов’язаних із Дубневичами людей працює на керівних посадах в "Укрзалізниці", компанії, пов'язані з братами, виграють мільйонні тендери на УЗ.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштів і величезна кількість зареєстрованого них і членів їх сімей нерухомого майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus