USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Рада позбавила недоторканності і дозволила затримати нардепа Дубневича

31 Жовтня 2019 11:43
Верховна Рада позбавила недоторканності, а також дозволила затримати і арештувати депутата Ярослава Дубневича.

За ці рішення 332, 241 та 229 проголосували нардепи, пише Theбабель.

«Дубневич Я. В., будучи головою транспортного комітету і будучи обізнаним з роботою «Укрзалізниці, володіючи двома субʼєктами господарювання ...організував схему за якою, одна з підконтрольних йому компаній, отримала незаконний дохід у розмірі 93 млн грн», — сказав з трибуни генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Він додав, що це провадження розслідувалося вже три роки. «Є достатньо доказів, щоб притягнути народного депутата Дубневича», — підкреслив Рябошапка. Сам Дубневич у виступі назвав звинувачення абсурдними і заявив, що ані подання, ані висновки комітету не містять доказів його причетності до вказаних злочинів.

Нагадуємо, «Укрзалізниця» зібрала і передала матеріали правоохоронним органам, згідно з якими брати Дубневичі завдали «мільйонних збитків» УЗ при покупці та постачанні анкерів.

Наприкінці 2018 року очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з народного депутата від БПП Ярослава Дубневича.

НАБУ та СБУ розслідує кілька кримінальних справ, у яких фігурують посадові особи «Укрзалізниці» і компанії братів Дубневичів. Зокрема, щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 мільярда гривень.

На початку квітня 2017 року НАБУ провело обшук в офісах компаній, які належать братам Дубневичам.

Восени 2016 року декларації Богдана та Ярослава Дубневичів викликали фурор у ЗМІ та серед експертів, оскільки в них були перераховані значні суми готівкових коштів і величезна кількість зареєстрованого них і членів їх сімей нерухомого майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus