USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після жнив на Волині очікують пожеж

28 Липня 2011 14:21
Цьогоріч на Волині поки не зареєстровано жодного випадку масових пожеж лісів, торфовищ та сільгоспугідь, проте рятувальники прогнозують, що після завершення жнив пожежі таки виникатимуть.

Про це говорив заступник начальника управління з питань державного нагляду у сфері пожежної безпеки і державного нагляду у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки УМНС України у Волинській області Костянтин Романчук в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у четвер, 28 липня.

За його словами, у нинішньому році взято на облік 28 загорянь сухої трави площею понад 41 гектар, проте до масових пожеж поки не дійшло.

Головними причинами пожеж, каже Романчук, лишаються порушення вимог правил пожежної безпеки населення під час проведення польових робіт на сільгоспугіддях, зокрема навмисне спалювання сухої трави та сміття.

«Крім того, станом на 19 липня в області зареєстровано 22 пожежі на торфополях загальною площею понад 7 гектарів», – доповів він.

«Незважаючи на заходи, котрі проводяться в області, аби попередити пожежі у лісах та на торфовищах, здебільшого через низький контроль дотримання правил пожежної безпеки з боку голів сільських рад, продовжують випадки виникнення великих пожеж, які знищують родючі землі та згубно впливають на стан екології», – зазначив Романчук.

І якщо сьогодні стерню на хлібних полях не спалюють, каже рятувальник, то вже після завершення жнив у МНС чекають пожеж, бо стерню таки палитимуть, зокрема і на тих полях, де це робити не можна.

«Тоді давайте зберемо голів сільських рад і проведемо додаткове навчання, що треба зробити», – запропонував перший заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко.

«На полях, які межують з лісовими масивами, категорично заборонено спалювати те, що лишилось від жнив. Категорично заборонено», – наголосив Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus