USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Півтори тисячі лучан пройшли ходою в пам’ять жертв Голодомору

26 Листопада 2016 18:26
Загальнонаціональний День пам’яті жертвам Голодомору у Луцьку вшановували скорботною ходою від Театрального майдану до Площи злуки.

Захід розпочався 26 листопада о 14:30 на Театральному майдані Луцька, де біля інформаційного стенду зібралось близько півтори тисячі людей, серед яких - представники міської та обласної влади, національних меншин та братських народів, а також правоохоронці.
Крім українських прапорів з жалобними чорними стрічками, на майдані можна було побачити стяг кримських татар та біло-червоний прапор Польщі. До слова, Консул Республіки Польща в Луцьку пан Кшиштоф Савіцкі, також був присутній на заході.
Скорботну ходу очолили представники духовенства на чолі з патріархом Луцьким та Волинським Михаїлом. Слідом вишикувались ліцеїсти та військові офіцери, за ними йшли представники влади та решта лучан, які прийшли вшанувати пам’ять жертв Голодомору.


Варто відзначити, що серед учасників скорботної ходи була велика кількість молоді: школярі, студенти та молоді активісти крокували поруч з пенсіонерами, серед яких ще є ті, хто пам’ятає ці важкі часи великого Голоду.
Поліція перекрила рух транспорту на перехресті Площі злуки. Саме там закінчувався маршрут скорботного заходу та готувалося відкриття пам’ятника християнському милосердю волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
цікавий Показати IP 26 Листопада 2016 18:53
А де Палиця?
шо то таке? Показати IP 26 Листопада 2016 20:33
Площи злуки? де то така в Луцьку є? братських народів? що це за така совкова риторика?
Ростислав до шо то таке? Показати IP 26 Листопада 2016 23:45
Чому совкова? Є ще злука УНР та ЗУНР...
василь до шо то таке? Показати IP 27 Листопада 2016 09:29
не злуки а Случки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus