USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Поховали 11 невідомих солдатів. ОНОВЛЕНО

12 Вересня 2014 13:45
На Краснопільському кладовищі у Дніпропетровську сьогодні поховали 11 невідомих українських бійців, які загинули під час бойових дій на Донбасі, зокрема, в Іловайську і Старобешевому.

Згідно з даними штабу національного захисту Дніпропетровської області, тіла загиблих були вивезені з зони бойових дій силами волонтерів, Червоного Хреста і військової прокуратури і за 10 днів, відведених на процедуру, не були ідентифіковані, передає Радіо Свобода.

Як поінформували у штабі, до встановлення осіб загиблих за ДНК, їхні тіла будуть покоїтись на цьому цвинтарі. Після ідентифікації родичі загиблих за бажанням зможуть їх перепоховати.

Проводжали в останній путь загиблих вояків під звуки гімну України і військовий салют. На могилі кожного встановили хрест із написом "Тимчасово невстановлений захисник України" і реєстраційним номером.

Зі слів першого заступника міського голови Дніпропетровська Вадима Шебанова, згодом на цьому місці планують створити "Алею Героїв".

"Страшний сон. Те, що тепер не забути ніколи.
Запах. Його не перекриває ладан і церковні свічки. Війна пахне не порохом і збройним мастилом. Війна пахне отак. Не буду розписувати. Не можу.
Звук. Його не приглушує оркестр та залпи холостими. Засохла земля грудочками стукає по обтягнутому оксамитом чи шовком дереву. Десятки дерев`яних щитів резонують, як грім.
Картинка. Сотні викопаних ям, майже під обрій. Земля України чекає приколисати своїх героїв.
ВДЯГНІТЬ СВОЇМ ВОЯМ ЖЕТОНИ!!!
Десятки, сотні невизначеностей, тисячі втрачаючих глузд рідних та близьких.
Сьогодні в Дніпропетровську ховали невідомих героїв.
Помоліться та випийте чарку", - пише в мережі дніпропетровчанка Марина Давидова.


Водночас заступник керівника штабу національного захисту Дніпропетровської області Катерина Чижик повідомила, що найближчим часом у Дніпропетровську мають поховати ще 60 невстановлених бійців із зони бойових дій на Донбасі.

"Крім того, у Запоріжжі не ідентифіковано 87 осіб. Скільки їх всього, дуже важко сказати, адже щодня прибувають загиблі під Іловайськом та Старобешевим. Невідомо навіть, з яких вони батальйонів, адже під Іловайськом були бійці як з добровольчих батальйонів, так і кадрові військові. Взяли у них на аналіз ДНК матеріали, будуть звіряти з матеріалами родичів, які розшукують загиблих", – сказала Чижик.

Згідно даними генерального прокурора Віталія Яреми, у боях під Іловайськом загинули щонайменше 200 бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus