USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поліція розслідує незаконний експорт лісу з Львівщини та Волині на 30 мільйонів

11 Серпня 2016 08:49
Поліція розслідує незаконний експорт лісу на 30 мільйонів гривень на Львівщині і Волині. Про це сказано в повідомленні прес-служби Національної поліції.

Нагадаємо, злочинна група, у складі якої було троє волинян, незаконно зрізали та викрали з метою відправки на експорт 200 вагонів лісу на загальну суму 30 мільйонів гривень.

Як повідомляє Depo.Львів, працівники Національної поліції почали розслідування за фактом незаконного експорту в країни Європи 12 тис. куб. м лісу вартістю 30 млн гривень із Львівської та Волинської областей.

"Працівники Управління захисту економіки, слідства обласної поліції разом із прокуратурою Львівської області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з вирубки лісу та вивозу його за кордон", - сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, у схемі було задіяно більше 15 осіб: працівники львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної фітокарантинної служби, митні брокери, банківські працівники, адвокати, керівники приватних підприємств і жителі Волинської області.

Підозрювані експортували деревину в країни Європейського Союзу, створювали фіктивні підприємства і виготовляли фіктивну дозвільну документацію.

Під час більше 30 обшуків вилучили 2 тисячі кубометрів підготовленого до експорту дуба, фіктивні печатки експортерів, банківські картки, відбитки підписів, а також фінансово-господарську документацію.

Крім того, працівники правоохоронних органів виявили більше 200 сертифікатів з підписами і мокрими печатками львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Також, правопорушники укладали зовнішньоекономічні контракти з офшорними компаніями для зниження митної вартості експортованого лісу.

Задіяні в схемі підприємства не сплатили в бюджет близько 10 мільйонів гривень обов'язкових платежів.

Правоохоронці повідомили про підозру 3-м учасникам схеми: головному фахівцеві львівського облуправління лісового та мисливського господарства за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу; організаторові схеми за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 212 (ухиляння від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів), ч. 1,4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Також повідомлено про підозру директорові фіктивного підприємства у фіктивному підприємництві й ухилянні від сплати податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus