USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Полковнику Каддафі готують схованку на території Чаду

30 Березня 2011 15:16
Соратники полковника Муаммара Каддафі знаходяться в Нджамені та організують шляхи можливого відходу полковника, пише газета La Stampa.

Про це інформує ТСН .

"Місцем посилання Каддафі може бути Чад. За даними арабської газети Аl-Sharq Аl-Awsat, яка цитує джерела, близькі до режиму Тріполі, деякі найближчі соратники полковника в даний час знаходяться в Нджамені для підготовки можливого переїзду туди Каддафі. Але його справжнім другом залишається el comandante Уго Чавес", - підкреслює кореспондент.

За його словами, кілька років тому він заявив, що їх двох об'єднує одна доля.

"Хоча і Чавес деякий час вагався: йому не сподобалося те, як Каддафі відреагував на маніфестації протесту. Але потім Чавес виступив проти "вторгнення янкі", - стверджується у статті.

Тим часом, видання зауважує, що в Африці Каддафі все ще не відчуває себе самотньо.

"Все це - дивіденди його політичної мрії, більше того, нав'язливої ​​ідеї. На одному з арабських самітів лідер Джамахірії запропонував пакт: він надавав нафту і свої безмежні ресурси, а також авторське право на "владу мас", єдине рішення для людства, що перебуває під владою демократії і колоніалізму. Всі інші, багаті лише населенням, повинні забезпечити йому оплески натовпу під час його нескінченного монологу, який він вважає суттю політики", - пише автор статті.

Пізніше йому вдалося добитися свого обрання президентом Африканського союзу, і через деякий час він із загадковою усмішкою заявив, що відтепер його слід називати не "лідер", а "король королів Африки", наголошує видання.

"Звертаючись до своїх нових підданих, Каддафі оголосив про створення Сполучених Штатів Африки, в яких повинні розчинитися національні держави", - пише автор статті.

Він продовжує: "Йому дали погратися з його новою іграшкою, з його оперетковими сценаріями. З його кишень взяли трохи грошей в обмін на оплески. Але потім його не переобрали".

"При цьому мільярди виявилися не марною інвестицією. Африканський союз виступив проти бомбардувань і за посередництво, нехай навіть на словах. Це можна розцінювати не тільки як подяку, а й як егоїстичний інтерес: звинувачення, адресовані Каддафі, можуть бути використані і проти багатьох інших африканських президентів", - стверджує видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus