USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Польський консул каже, що у посередників - підробки

17 Червня 2011 09:08
Біля польського консульства в Луцьку збираються чималі черги – заробітчани та туристи простоюють днями, аби отримати візи.

У польському консульстві стверджують, людей справді багато. Щоденно представництво видає 600 віз. Процедура, переконують, не складна. Проте через велику кількість людей документи декому доводиться чекати довше.

Як розповів телеканалу «Аверс» генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Томаш Янік, нині 40% віз, які видає консульство, є трудовими.

«В Польщі тепер така ситуація, що багато будуємо в рамках підготовки до «Євро-2012». Багато наших молодих людей, працівників поїхало в Західну Європу – до Німеччини, до Англії. Так що залишилось багато вільних місць», – пояснив Янік бажання українців їхати на заробітки до Польщі.

«Сам цей процес не є проблематичним. Треба просто прийти до консульства, подати заяву на візу, залучити документ, який підтверджує основну ціль поїздки до Польщі. Залежно від мети поїздки треба заплатити або 35 євро за шенгенську візу, або 20 євро за польську національну візу», – розповів дипломат.

Головною проблемою для польського консульства в Луцьку є посередники, які «допомагають» заробітчанам оформлювати документи. Янік каже: вони постійно крутяться біля установи та пропонують людям і виготовлення віз у найкоротший термін, і запрошення та виклики.

«Вони, як на мою думку, беруть такі сумашедші гроші за це посередництво, але дають людям документи, які є підробками. І в такій ситуації ми змушені давати відмову», – говорить Янік.

Відтак у консульстві застерігають: таким вірити не слід, бо потім отримати візу буде вкрай важко.

З посередниками польські дипломати намагаються боротися українськими засобами.

«Я не займаюсь цим, бо я є просто консул. Все, що відбувається за нашим забором, – це справа внутрішніх органів вашої держави», – пояснив Янік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus