USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 150 тисяч волинських родин звернулися за субсидією

3 Жовтня 2016 14:16
З наближенням опалювального сезону волиняни частіше звертаються до органів соціального захисту населення за призначенням житлової субсидії.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 3 жовтня.

Директор департаменту соціального захисту населення Оксана Гобод повідомила, що за станом на 1 жовтня кількість сімей, які отримують субсидії згідно норм нового порядку, становить 155,7 тисячі домогосподарств. Протягом минулого тижня вперше звернулися за житловою субсидією майже 1455 мешканців області. Порівняно з попередніми періодами, кількість звернень збільшується напередодні опалювального періоду.

Це зумовлено не тільки підняттям цін на послуги та паливо, а й останніми змінами до порядку надання житлових субсидій. Нині основними завданнями органів соціального захисту є здійснення автоматичного перерахунку житлової субсидії на наступний період. За станом на 30 вересня стовідсотково призначили субсидії без звернень громадян, термін яких закінчився протягом травня-липня.

Перерахунок житлових субсидій, термін яких закінчився в серпні, становить 98%. Зі слів посадовця, майже всі райони та міста впоралися з поставленим завданням і невелика кількість звернень громадян, які можуть бути претендентами на відмову, становить 2%, а органи соціального захисту доопрацьовують звернення. Протягом 2015-2016 років могли відбутися зміни у складі родини, або у складі отримання доходів. Розгляд проблемних справ планують завершити протягом тижня.

У жовтні завданнями органів соціального захисту є перепризначення готівкових субсидій. Окрім цього, прогнозують до 5-7 тисяч звернень громадян до кінця місяця. Також планують зробити призначення житлової субсидії на наступний період без звернень громадян, термін якої закінчився у вересні.

Протягом минулого тижня збільшилася кількість дзвінків на гарячу лінію: громадяни запитують, чим вигідніше скористатися – пільгами чи субсидією. Зі слів Оксани Гобод, більш вигідним варіантом є користування житловою субсидією. Також людей хвилює, чи будуть перераховані нульові субсидії з початком опалювального сезону. Посадовець підтвердила, що всі субсидії, що були призначені в неопалювальний період, будуть перераховані з початком опалювального сезону.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ліміт коштів, спрямованих державою на виплату субсидій, на Волині вичерпали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
до влади Показати IP 3 Жовтня 2016 21:34
Ще за субсидіями можна звертатись, адже влада узаконила передачу коштів олігархам шляхом субсидій, аж 40 мільярдів забито в бюджет. Ставайте в чергу, адже не добирають олігархам до даної суми, ой вибачте це за простих людей так "думають". А сейозно що далі - завтра після завтра, через рік, два?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus