USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 300 дітей з усієї України гартували на берегах Світязя

8 Серпня 2016 12:48
Тринадцятий рік поспіль на Волині розгорнув свої намети дитячий табір “Волинська Січ”. Місцем дислокації організатори обрали мальовничий берег Світязя в селі Пульмо Шацького району. В цей табір приїздять ті, хто віддає перевагу активному відпочинку на природі: “Волинська Січ” традиційно культивує військово-патріотичне виховання та фізичний вишкіл. Цього літа в таборі гостювали понад три сотні дітей із 16 областей України, - пише Волинська регіональна дирекція НТУ.

«Наш табір націлений на військово-патріотичне виховання. І на сторінки історії, яких можна торкнутися. Ми стараємося пройти тут 4 періоди: княжа та козацька доба, сторінки УПА і сучасність. Сучасна зброя і таке інше. Тобто, діти це все проходять. І руками все можна помацати, пісні вивчаємо. Лекції, традиції. Стараємося за тих 11 днів максимум надати інформації. І діти сприймають», – зауважив керівник табору “Волинська Січ” Сергій Дружинович.

В одному з наметів табору гончар Василь Курилюк продемонстрував майстер-клас з виготовлення глиняного посуду: «Родом я з села Рокита. Це – столиця волинського гончарства, де в свій час — приблизно в 50–70-ті роки було більше тридцяти гончарних горнів, де випалювали вироби і більше 150-ти гончарів, які їх робили і які займали ареал від Бреста до Ковеля і від Володимира-Волинського — до Любешова і Каменя-Каширського, Кобрин, Любомль, Шацьк — це все були гончарні центри, не говорячи про села. Возили до Бреста поїздом горщики продавати, а вже в інші населені пункти їздили кіньми… Якщо немає терпіння, а є тільки бажання — то нічого не вийде. Бо це треба дуже довго вчитися… Все життя гончар працює — і все життя вчиться».

Вихованців табору “Волинська Січ” вирізняє залізна дисципліна. Найменша розхлябаність карається штрафом: присіданнями або віджиманням від землі. Багато хто з дітей приїхав у “Волинську Січ” не вперше. І не лише тому, що тут добре годують (у таборі чотириразове харчування) та є всі умови для відпочинку. Хлопців та дівчат навчають історії, традиціям українського війська. Вони вчаться бути командою: один — за всіх, і всі — за одного.

А ввечері вихованці табору традиційно збираються біля багаття. Тут можна подивитися на справжнє файєр-шоу. Підсумувати прожитий день. Уже наступного року табір “Волинська Січ”, ймовірно, змінить своє місце дислокації — обласний центр військово-патріотичного виховання з такою ж назвою перебазується в село Городилець під Ковелем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus