USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Понад тисяча волинян отримали статус учасника бойових дій

11 Червня 2015 11:26
Тисяча 127 мешканців області – учасників антитерористичної операції на сході країни отримали статус учасника бойових дій. Із них 576 осіб – демобілізовані.

Практично всім – тисячі 119 особам – призначили пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Щодо демобілізованих, то відповідну пільгу дістали всі 576 військовослужбовців, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Загалом же за станом на 1 червня 2015 року до реєстру демобілізованих учасників АТО працівниками департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації внесли інформацію про 2 тисячі 508 демобілізованих військовослужбовців.

Також соціальні допомоги та житлові субсидії призначили 301 сім’ї демобілізованих, інші виплати одержали 808 родин тих, хто захищав Батьківщину й уже повернувся додому.

На забезпечення учасників бойових дій та інвалідів війни санаторно-курортним лікуванням на початок цього місяця з відповідними заявами звернулося 126 осіб, які брали безпосередню участь в АТО. Дані про всіх працівники соціальних служб внесли до реєстру.

Окрім того, в області організували роботу медичних закладів щодо першочергового проходження обов’язкових медичних оглядів демобілізованих учасників АТО, учасників бойових дій, отримання довідки форми 070/о для забезпечення безкоштовними санаторно-курортними путівками через органи соціального захисту населення. Також до Центрального банку даних із проблем інвалідності внесли інформацію про трьох демобілізованих учасників АТО, які потребували забезпечення протезними виробами. Варто наголосити, що всіх забезпечили протезами поза чергою.

Також в районах та містах області за участю представників органів соціального захисту населення, територіальної інспекції з питань праці, фіскальної служби, пенсійного фонду та центрів зайнятості здійснили навчання для керівників підприємств, установ та організацій щодо додержання вимог законодавства в частині збереження за працівниками, яких призвали на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період, місця роботи, посади й виплати середньомісячного заробітку. Понад чотири сотні роботодавців пройшли відповідне навчання.

Загалом же за станом на 25 травня 2015-го на попереднє місце роботи повернулося 649 демобілізованих. 11 стали до праці на новому робочому місці. Не працює тисяча 192-є. Місце перебування 626 з’ясовується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus