USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським освітянам важко виконувати накази Табачника

17 Травня 2011 15:09
Освітянам Волині буде важко забезпечити переведення ЗОШ, де вчаться у дві зміни, на режим роботи в одну.

Про це у коментарі «СіД ФМ» розповів начальник головного управління освіти та науки Волинської ОДА Михайло Попович.

Нагадаємо, згідно з наказом Міносвіти, керівникам регіональних управлінь освіти рекомендовано терміново проаналізувати мережі шкіл, де навчання ведеться у дві зміни, та протягом одного-двох років перейти на однозмінне навчання.

Як розповів Попович, в області міністерське доручення за такий термін реально виконати хіба що в сільських школах, з міськими це буде проблематично, бо вони перевантажені.

Річ у тім, каже Попович, на Волині у дві зміни проводять уроки у 49 навчальних закладах. Так змушені навчатися понад 5,5 тисяч волинських дітлахів.

Найгірша ситуація із цим у Луцьку. За таким графіком у дев’яти школах волинської столиці навчається майже 13 тисяч дітей. І якщо, на думку Поповича, на селі однозмінне навчання – це реальність, то в містах потрібно будувати школи.

Це і планують робити, запевняє головний освітянин Волині, проте лише в тих обсягах, які дозволятимуть фінанси.

До слова, за словами Поповчиа, у Володимир-Волинському, Ковельському, Локачинському, Турійському, Ратнівському, Старовижівському районах і в місті Ковель діти навчаються в одну зміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
іван Показати IP 17 Травня 2011 20:53
Ординці януковича невгамуються,поки їх не знищать патріоти.Освіту оптимізувати- зменшити кошти і закрити школи, а гроші розікрасти і по офшорах.Темним народрм простіше правити і легше дурити.
Лучанин Показати IP 17 Травня 2011 22:57
Ну, по-перше в Луцьку все не по-людськи! Факт. По-друге в нас взагалі всім просто важко виконувати любі накази ... А школи дійсно треба будувати, як і дитячі садочки які кривицький порозпродавав!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus