USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Порошенко має «план С»

16 Липня 2014 15:11
Створення буферної демілітаризованої зони, що буде підконтрольна українській владі, ламає всі плани Росії. Про це інформує Espreso.tv.

Як стало відомо, українська влада хоче запропонувати ЄС та Росії створити демілітаризовану буферну зону шириною до 30 кілометрів на кордоні РФ та українських Донецької і Луганської областей. Росія безумовно зірве цей план.

"Цю ідею вперше озвучили відразу після приходу до влади Порошенка (тоді говорилося про 100 кілометрів), але про це успішно забули. Потім розпочалася успішна фаза АТО, що зараз пробуксовує через пряме втручання РФ. Ідея створення такої зони - традиційна для влагодження подібних конфліктів. Проте в нашій ситуації вона має одну велику ваду, яка називається позиція Росії. Створення буферної демілітаризованої зони, яка буде підконтрольна українській владі (там мають стояти міжнародні спостерігачі) ламає всі плани РФ щодо перекидування озброєнь та найманців на територію України. Тому, судячи з усього, цей план обов'язково зірвуть росіяни", - йдеться у повідомлені.

Проте сама поява такого плану, а його, очевидно, будуть підтримувати і європейці на чолі з Ангелою Меркель, ставить росіян в доволі складне становище. Тому, саму появу цього плану і перенесення його в публічну площину можна розцінити, як позитивний факт.

Натомість росіяни готують традиційний зустрічний план, суть якого зводиться до того, що війська АТО треба відвести з Донбасу і дати право ДНР та ЛНР самим управляти територіями.

Простіше кажучи, обидві сторони підніматимуть градус протистояння. Чим це все завершиться? По суті, якщо росіяни не підуть на цей план (а вони не підуть), в України не залишатиметься іншого виходу, ніж розривати дипломатичні стосунки. Іншими словами, ми втягуємося в довготривалу військову фазу. І це треба вже зараз чітко розуміти.

"По-друге, ЄС не може безкінечно сидіти на двох стільцях: або європейці починають реально діяти і вводять реальні санкції, або здаються, як це було в 1938 році, коли країни-гаранти злили Чехію. При чому вірогідність обох сценаріїв 50 на 50", - зазначається у повідомленні.

"Путін готовий сьогодні на все, а тому ми повинні розраховувати лише на себе. На жаль, нам залишається лише воювати", - вважають експерти.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про "мирний план" Порошенка, а також про "план В" у випадку агресії Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Эфрон(или Брокгауз) Показати IP 16 Липня 2014 15:14
А сколько всего букв в англицком алфавите, а Петр Алексеич?
Українець до Эфрон(или Брокгауз) Показати IP 16 Липня 2014 16:26
ПНХ
Дончанин до Українець Показати IP 16 Липня 2014 18:02
Пиши открытым текстом (правда ты забыл добавить в начале следующие три буквы - ПТН), что вместе расшифровывается как "Путин - подай на хлеб!"
Левша до Эфрон(или Брокгауз) Показати IP 16 Липня 2014 16:37
Передайте царю Путлеру, что англичане ружей кирпичами не чистют!
123 Показати IP 16 Липня 2014 15:24
Їх явно в ЙОГО багато, просто - ГЕНІЙ планів порятунку нашої держави. Взяли авіацію, град... і змели той Донецьк, Луганськ щоб більш нас неторбував і наші хлопці не гинули - оце план "D"
Лучанин Показати IP 16 Липня 2014 16:59
Через відверту, хоч і не оголошену, агресію Путінського режиму проти України слід розірвати дипломатичні стосунки з Росією поки там буде царювати Путін

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus