USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко наклав вето на закон, через який закрили EX.UA та FS.TO

19 Листопада 2016 08:00
Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» відправлено назад у парламент через вето президента, - повідомляють ТЕКСТИ.

Нагадаємо, що Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про припинення роботи українського файлообмінника ex.ua.

У прикінцевих положеннях ветованого закону була стаття, яка суттєво обмежувала свободу в Інтернеті і через яку закрилися відомі файлообмінники EX.UA та FS.TO

Уявіть: ви у своєму Фейсбуці розмістили фотографію. Хтось вважає її публікацію порушенням авторських прав. Він пише вам вимогу зняти фото, і ви маєте виконати її за 24 години. Якщо ж ви не згодні, то можете написати відмову, але вказати усі свої дані, необхідні для подачі на ваc у суд.

Це стосується не тільки ФБ, а й усіх інших сайтів. Загроза введення у дію цього закону змусила закритися відомі файлообмінники, які, до речі, на вимогу правовласників часто видаляли контент.

Та президент ветував закон з іншої причини. Серед його зауважень найцікавішим видалося те, яке пояснює, як цей кінематографічний закон поширюватиме корупцію:

"Законом, що надійшов на підпис, пропонується не поширювати процедуру публічних закупівель на випадки, якщо предметом закупівлі є товари, роботи і послуги, необхідні для виготовлення (створення) вихідних фільмових матеріалів, аудіовізуальних творів, розповсюдження, дистрибуції та рекламування, зберігання, відновлення, реставрації, демонстрування фільмів".

Утім, президентське вето не означає, що противникам обмеження свободи в інтернеті можна розслабитись. Потрібно добиватися того, аби при повторному розгляді статтю про боротьбу з піратством вилучили з законопроекту. Адже ця частина законопроекту не згадана у зауваженнях президента - а отже, депутати можуть так і залишити її без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus