USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Порошенко ветував закон про криміналізацію контрабанди лісу

23 Липня 2018 14:17
Президент Петро Порошенко ветував закон, який передбачає обмеження річного обсягу заготівлі необроблених лісоматеріалів 25 млн кубометрів на час дії мораторію на експорт необроблених лісоматеріалів і введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

Про це сказано в повідомленні на сайті Верховної Ради.

«Готується до розгляду з вето Президента», - саме так позначено стан законопроекту, який було направлено на підпис Порошенко 9 липня.

Станом на сьогодні, 23 липня, законопроект «повернуто з пропозиціями Президента», однак поки що на сайті парламенту не зазначено, що саме пропонує змінити президент.

Нагадаємо, що на початку липня Рада прийняла законопроект Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів.

18 липня на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, ДФС, Держгеокадастру і Національній поліції перевірити лісові господарства на предмет незаконної вирубки лісу. Також він підписав звернення до генпрокурора Юрія Луценка з інформацію про незаконний експорт лісу-кругляка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Зорро Показати IP 23 Липня 2018 14:29
Тепер стало зрозумілим, хто ліс за кордон соває!
Українець Показати IP 23 Липня 2018 14:53
Тут вже не так важливо, хто ліс соває.Тут все ясно . Для мене, і надіюсь для народу України, архіважливо те, чи виборці зроблять висновки, чи прозріють, чи усвідомлять то все і прийдуть до урн з бюлетенями з державницькою позицією. Бо тільки вони можуть накласти вето на вето !
Пісиміст до Українець Показати IP 23 Липня 2018 15:10
Ми маєм можливість раз на 5років їх ветувати(це якшо ще чесно порахують) а нас ветують в різних позах тих самих 5 років. ..якась збочена й одностороння любов..
Федір Т. Показати IP 23 Липня 2018 15:33
Петя не хоче пиляти , той сук на якому сам сидить. Тепер зрозуміло з якого благословення нищаться ліси України !!!
Сергій Показати IP 23 Липня 2018 15:57
Та да, Порох взяв і понас*рав усім в штани. А за такого черв'яка як Ониськевич ніхто і не згадає. Списував ліс під виглядом незаконного видобутку бурштину і штучні пожежі влаштовував. При мені якось сиділо і в кабінеті вирішувало кудой гнати кругляк - через Румунію чи Венгрію. Лісники не заради зарплати працюють, туди черги на робочі місця довші ніж на митницю, добрі гроші можна собі підзаробити.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 23 Липня 2018 16:19
Хтоб сумнiвався
Вась Показати IP 23 Липня 2018 16:53
Побачимо, які зауваження надав президент для доопрацювання проекту закону, а тоді будемо поливати. Я не думаю, що його радники дозволили б так просто без причин відхилити законопроект, зважаючи на і так низький рейтинг.
Пеньок Показати IP 23 Липня 2018 18:46
Є закон, нема закону, ліс все одно будуть везти.
Питаннячко Показати IP 23 Липня 2018 20:04
А чого криміналізація контрабанди тільки лісу? Контрабанда вона й в Африці контрабанда. Чи машини контрабандні, чи бурштин, чи м'ясо, чи памперси. Яка різниця. Давай кримінальну відповідальність за будь яку контрабанду!
Шухєр Показати IP 23 Липня 2018 20:58
То що виходить, що Бондар В. даремно в больнічку сховався?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus