USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Порошенко звільнив студентів від мобілізації

24 Квітня 2015 11:17
Студенти, аспіранти та докторанти денної форми навчання звільняються від військової служби за мобілізацією в особливий період.

Відповідний закон підписав Президент України Петро Порошенко вчора, 23 квітня, - повідомляє «Радіо Свобода».

Відповідно до ухвалених змін, військовослужбовці, які є студентами, аспірантами чи докторантами денної форми навчання та були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період, звільняються зі служби.

Проте у документі зазначається, що такі особи можуть продовжувати військову службу за власним бажанням.

Ці зміни вступають в силу з дня, наступного за днем опублікування закону.

7 квітня Рада звільнила від військової служби військовослужбовців, які є студентами, аспірантами чи докторантами денної форми навчання й були призвані на військову службу за мобілізацією.

Зараз в Україні триває чергова п’ята хвиля мобілізації для участі в АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ню Показати IP 24 Квітня 2015 11:32
так і в попередні "хвилі" студенти, аспіранти і докторанти денної форми не підлягали мобілізації, в чому зміни то?
Простий хлопчина Показати IP 24 Квітня 2015 12:21
Суть в тому, що згідно діючого на той момент законодавства передбачалася лише відстрочка від призову на строкову військову службу студентів і тп... а в указх ПУ йшлося про мобілазацію на т. зв. "особливий період", а відтепер в законі є норма і щодо звільнення від призову студентів на мобілізацію... ось в чому зміни
Вамп до Простий хлопчина Показати IP 24 Квітня 2015 15:42
Під час усіх хвиль мобілізації студентів "денників" не призивали, навіть коли повістка приходила, то в військомат несли довідку з навчального закладу і людину залишали в спокої (знаю таких особисто). В усіх документах-роз"ясненнях під час мобілізацій, серед кактегорій, які не підпадали були і вищевказані студенти-аспіранти-докторанти. Це "урочисте" прийняття закону виглядає як переливання з "пустого в порожнє" і складає враження, що верховному очільнику і зграї дармоїдів при ньому не х..р чим зайнятись, от і створюють видимість інтенсивної роботи на "пакращення", як і їхні "папередніки".
Простий хлопчина до Вамп Показати IP 25 Квітня 2015 17:30
Слід почати з того, що розяснення з Генштабу зявилося занадто пізно, а саме в кінці червня минулого року, тоді як повістки студентам денної форми приходили ще з травня, а то й з квітня, і саме таким студентам тоді добряче "потріпали нерви", оскільки ніякі "довідки" воєнкомам це не аргумент ( стосувалося це тільки студентів 4 курсу, оскільки вони втрачали статус студента, їх відраховували з вузів в кінці червня, а зараховували з 1 вересня, тому в період червня - серпня формально їх можна було призивати). П.с. згідний, що закон популістський певною мірою, але ось саме цю прогалину він усуває, і не треба тепер ніяких розяснень генштабів і тп
Простий хлопчина до Вамп Показати IP 25 Квітня 2015 17:30
коментар було видалено
луаз Показати IP 24 Квітня 2015 15:26
ще б зарплату на заводі віддав(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus