USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Посадовець «осліп» на день: у Луцьку – унікальний експеримент

7 Листопада 2017 11:05
У повній темряві, без можливості бути у комфортних щоденних умовах, не бачити навколишній світ – таким стане один робочий день для радника Луцького міського голови, депутата Ігоря Поліщука.

У рамках соціального експерименту 7 листопада посадовець зав’язав очі, аби перевірити на власному досвіді, наскільки Луцьк є доступним для людей з інвалідністю.

На роботу Ігор Поліщук прийшов як завжди.
«Багато людей мене запитують, чому я погодився. Тому, що багато спілкуюся з людьми з інвалідністю і розумію, що вони потребують нашої допомоги. Не треба боятися відчувати незручності чи здатися комусь смішним, треба боятися бути байдужими. Ми знаємо про проблеми з доступністю у Луцьку і вже приступаємо до їх вирішення. Для прикладу, зараз закінчується ремонт вулиці Липинського і там вже цього року вкладуть тактильну плитку й таку практику продовжуватимемо надалі», - розповідає Ігор Поліщук.
Зустрівшись із співорганізаторами соціального експерименту учасниками Волинського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії», узгодили план дій: прийом громадян, моніторинг міського громадського транспорту, інфраструктури Луцька, обід та продовження роботи до 16:00.
Ігор Поліщук відчув перші труднощі вже на перших хвилинах, адже йому складно було самостійно сісти за робоче місце і він не міг одразу знайти свій телефон.

Голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук зауважує, що подібний експеримент – унікальний не лише для Луцька, а й для всієї України.

«У нас є певний досвід, коли в минулі роки ми зав’язували очі чиновникам, однак це було тимчасово, на короткий термін. Нині ж ми працюватимемо реально – повноцінний робочий день. Звісно, Ігор Поліщук розуміє, що це не назавжди й повністю не відчує усі труднощі. Але задум у тому, що, провівши так багато часу із зав’язаними очима, у свідомості закарбується розуміння труднощів людей з інвалідністю по зору», - наголосив Віталій Ткачук.
Та додав, що Ігор Поліщук може зняти пов’язку у будь-який момент, якщо психологічно буде дуже важко, однак зауважив, що депутат сильний духом і зможе впоратися з експериментом.

Зауважимо, що акція «Відчуйте життя в темряві» відбувається у партнерстві із правозахисною організацією «Боротьба за права» («Fight for right»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клава Показати IP 7 Листопада 2017 11:57
Игор - це вже перебор, не треба було, нехай би Вусенко це робила.... Набір балів авторитету теж має межу. Ми в тебе і так віримо...
123 Показати IP 7 Листопада 2017 13:12
варто було то почати з 6.00 ранку спробувати добратись на роботу без авто ітд
читач Показати IP 7 Листопада 2017 16:58
Непросто зрозуміти проблеми людей з інвалідністю по зору, коли дивитись зі сторони. Згоден з експериментом такого роду, думаю про користь для обох сторін, незалежно від причин мотивації. Вже бачу позитив у чомусь.
Лучанка Показати IP 7 Листопада 2017 18:04
Віталій Ткачук молодець, дуже ініціативний не боїться таких сміливих експерементів. Не потрібно знецінювати все те , що так важливо для незрячих людей Луцька. Коли влада підтримує такі проекти це, теж, здорово. Шукайте позитив.
Поліщук Показати IP 7 Листопада 2017 21:35
....і що далі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus