USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Поштучно та без ліцензії: у Маневичах підліткам продавали цигарки

27 Квітня 2017 13:01
Підприємлива волинянка в одному з магазинів селища Маневичі реалізовувала тютюнові вироби без відповідної ліцензії та продавала цигарки неповнолітнім особам. Про це інформує управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, фахівці управління зафіксували, що в магазині неодноразово було реалізовано підакцизні товари неповнолітнім, що строго заборонено законом. Фіскали достеменно встановили, що цигарки молодим особам, які не досягли 18 років, продавали поштучно.

Як з’ясувалося у ході перевірки, у вказаного підприємця взагалі відсутня ліцензія на продаж тютюнових виробів.

Про дані факти фахівці ДФС відразу ж повідомили Нацполіцію. Відтак, працівники Маневицького ВП ГУ НП у Волинській області вилучили з незаконного обігу 121 пачку тютюнових виробів на загальну суму 2528 гривень. На підприємця за фактом безліцензійної торгівлі тютюновими виробами складено акт та протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 156 КУпАП, а на продавця за продаж тютюнових виробів неповнолітній особі - за ч. 2 ст. 156 КупАП.

Довідково:

до суб’єктів господарювання за роздрібну торгівлю тютюновими виробами відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами та доповненнями) застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів в розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17000 гривень, а за продаж тютюнових виробів неповнолітнім особам - в розмірі 6800 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Невідомий Показати IP 28 Квітня 2017 07:48
А де скажіть неповнолітнім не продають горілку 'пиво'цигарки?Зайдіть в любий бар у.колках старосіллі після 10 годин і побачите хто відпочиває і чим.безпрєдєл.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus