USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Потяг Ковель-Чернівці скасовують «від ліхтаря»

6 Травня 2012 08:23
Мінімальна заповнюваність плацкарту і купе потяга «Ковель-Чернівці» на відрізку Луцьк-Львів за кілька тижнів до відправлення становить 49%. При цьому в «Укрзалізниці» кажуть, що потяг - нерентабельний.

Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомив депутат Луцької міськради Андрій Калахан.

Депутат зазначив, що проаналізував заповнюваність потяга «Ковель-Чернівці» на відрізку Луцьк-Львів за даними системи «Е-Квиток».

«Результати просто вражають - мінімальна заповнюваність плацкарту і купе - 49% за кілька тижнів до відправлення (!)», - пише Калахан.

Він навів у таблиці «оброблені і трохи візуалізовані дані»:

Нагадаємо, єдиний потяг, який напряму сполучає Луцьк із трьома іншими західноукраїнськими містами – Львовом, Івано-Франківськом та Чернівцями – відміняють із 27 травня. Кажуть, не рентабельно.

Керівники «Укрзалізниці» переконують, що прагнуть створити вітчизняну систему хабів – пересідних пунктів, а вона не передбачає зупинок на маленьких станціях.
Скасовують нібито ті напрямки, на яких пасажиропотік маленький, через що залізничники втрачають гроші.
«Може, пасажиру й хотілося б доїхати без пересадок зі Львова до Маріуполя, чи з Луганська. Але це ставить перед залізничниками завдання, яке неможливо виконати – у нас не вистачає вагонів. Ми не можемо забезпечити пряме сполучення з будь-якої станції до будь-якої», - пояснює ситуацію Ігор Мариненко, начальник головного управління приміських пасажирських перевезень.

Із запитом до обласної влади, а також керівництва «Укрзалізниці» щодо цього питання під час чергової сесії Волинської обласної ради звернувся депутат Володимир Навроцький.

Голова облради Володимир Войтович, у свою чергу, «перенаправив» проблему для вирішення «керівникові виконавчої влади відповідного управління в області».

Лучани ж на новий графік не чекають, склавши руки: збирають підписи під зверненням до залізничників на вокзалах, залишають бланки у туристичних магазинах. До слова, петицію можна підписати і в Інтернеті. Люди пропонують всім українцям писати до «Укрзалізниці» та обласних адміністрацій, щоби ті врахували думку пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
га га га Показати IP 6 Травня 2012 10:27
ну шо не ясно? вас просто перед виборами позбавляють можливості швидко пересуватись між культурними центрами західної україни, щоб ви не могли згуртуватись і діяти, боротись проти нечесних виборів.
ss Показати IP 6 Травня 2012 11:49
Для наших горе-руководителей нет слов,остались только буквы.......
Oleg1982 Показати IP 6 Травня 2012 12:39
Потрібно уважно аналізувати інформацію. Потяга з 4-5 вагонів не буває. Середня кількість вагонів в потягу повина бути не меньше 10 одиниць. Так що наведену інформацію потрібно поділити навпіл так як там лише 4-5 вагонів, із того буде зрозуміло що потяг напівпорожній...
Андрій до Oleg1982 Показати IP 7 Травня 2012 00:09
Поїзд "Київ-Варшава" теж із 4-5 вагонів. Можна переконатись у Ківерцях.
Іван Козолуп до Андрій Показати IP 7 Травня 2012 14:30
Потяг Київ-Берлін - із 6-ти вагонів, забитий повністю. Переконуємось у Ковелі.
Ветеран Показати IP 6 Травня 2012 13:36
Шановний Олеже, потяг на Чернівці дійсно має усього 4-5 вагонів. Зекономити ж залізничники могли б, якби цього коротенького поїзда не тягнуло відразу два тепловози. Оскільки вони дуже зношені і котрийсь з них може вийти з ладу, то залізничники стахують себе. Цей маршрут дійсно має добру наповненість і порожняком не їздитиь. Тому рінення Львівської залізниці виглядає дивним.
жд Показати IP 6 Травня 2012 14:38
даешь гужевой транспорт как во времена удельных княжеств!
Гнидава Показати IP 6 Травня 2012 15:15
В українській мові нема такого вислову "скасувати "від ліхтаря" ". Нашо Ви штучно вводите в мову русизми???!!!
Бомба до Гнидава Показати IP 6 Травня 2012 20:12
А по суті питання сказати щось можеш ?
Гнидава до Бомба Показати IP 7 Травня 2012 08:39
Вже казава неоднократо.
1 до Гнидава Показати IP 6 Травня 2012 21:23
підтримую Гнидаву!
Студент Показати IP 6 Травня 2012 18:49
Oleg1982, у Вас є ще можливість побачити потяг з 4 вагонів, щоб не писати потім дурниць. А почитавши різноманітні залізнодорожні форуми, дізнаєтесь, що існують поїзди і з одного вагону.
Іван Козолуп до Студент Показати IP 7 Травня 2012 14:32
В Німеччині приміські потяги складаються з одного вагона в якому є ще й міні бар. Нерентабельність - в головах залізничників.
Чевлюк Показати IP 6 Травня 2012 22:25
03.05.2012 Залізничники узгодили із регіональною владою новий графік руху поїздів на 2012/2013 рр. На виконання доручення генерального директора Укрзалізниці Володимира Козака начальники шести залізниць України та їх заступники провели зустрічі із головами усіх обласних державних адміністрацій, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. Темою зустрічей стало обговорення нового графіка руху поїздів на 2012/2013 рр., який буде введено в дію з 27 травня 2012 року. Залізничники поінформували очільників державних адміністрацій щодо стану та перспектив розвитку пасажирського сполучення в Україні, стану щодо погашення областями заборгованостей за перевезення, шляхів та перспектив вирішення проблем приміських перевезень. Залізничники запевнили, що залізничне сполучення буде забезпечене із усіма ключовими населеними пунктами України. Сторони дійшли взаємної згоди та погодили усі питання, які стосуються забезпечення пасажирських перевезень із введенням нового графіка руху поїздів на 2012-2013 роки.
Лучанин Показати IP 7 Травня 2012 02:04
Старий графік руху поїздів, враховуючи і приміські, хоча і зазнав незначних змін, але був розроблений в часи того самого СРСР і був зроблений для зручності громадян аби перекрити всі напрямки. Після розпаду СРСР ми всі разом проголосували за зміну устрою який передбачає піклування не за людину, а за гроші. Відповідно до цього Укрзалізниця прорахувала всі варіанти наповнення свого бюджету і тепловозик для неї вже є не рентабельним, бо найдешевше використовувати електрику, вигідніше пустити пару потягів, зроблених в піднебесній, по основних напрямках з теж піднебесною ціною за квиток. Так як гілка, якою рухається даний потяг не є повністю електрофікованою, а гроші в її електрофікацію вони вкладати не хочуть, то навряд чи щось тут світить. На Укрзалізниці повний бардак після вбивства Кирпи, особливо на львівській. Я теж категорично проти скасування цього потягу. Але по суті дуже хотілося б щоб в цій статті, принаймні вже в наступній, побачити відповідь керовників Укрзалізниці на запити всіх тих хто тут перерахований, яким чином народу добиратися до населених пунктів по шляху цього потягу (де на що і коли пересідати, і на скільки скоротиться час в дорозі).
Сергій Показати IP 7 Травня 2012 06:51
Мій син постійно їздить цим потягом до м.Коломия на навчання. Запевняю Вас цей потяг ніколи порожнім не буває. А деколи і білети достати проблематично.
Ковельчанин Показати IP 7 Травня 2012 08:43
Нехай Калахан трохи взнає про систему продажу квитків на залізниці. НІКОЛИ всі квитки не видаються в продаж за 45 днів до відправлення. Напротязі 43 днів білети невеличкими партіями постійно поступають в продаж КОЖНОГО дня. За три дня до відправлення в продаж поступає остання партія білетів. Також в цей день продається 90% "чиновницької" непроданої броні.
Лучанка до Ковельчанин Показати IP 7 Травня 2012 11:18
ТА ЯКА РІЗНИЦЯ ЯК? АЛЕ Ж ПРОДАЄТЬСЯ І ВСЕ!!! ЯКА ТОДІ МОЖЕ БУТИ ПРОБЛЕМА? БОЯТЬСЯ ВИБОРІВ,ЩО ЗАХІД БУДЕ ПРОТИ ЯНУКОВИЧА? ТАК МИ Й БЕЗ ПОТЯГА ЙОГО ДО ВЛАДИ ЗАНОВО НЕ ДОПУСТИМО! ЛЬВІВ ВРАЖАЄ...
Стьопа Показати IP 7 Травня 2012 11:31
Поїзд Сокаль-Рава-Руська складається з 1-2 вагонів і зазвичай возить 2-3 пасажирів - але його ніхто не скасовує, при чому 1 вагон в цьому потязі - плацкартний!
Іван Козолуп Показати IP 7 Травня 2012 14:36
Не вважаю потяг Ковель - Чернівці збитковим. Він завжди наповнений пасажирами. Мені часом навіть не вдавалось квитки на нього купити і доводилось автобусами добиратись. Це ж єдиний великий потяг через всю Західну Україну. Залізничники виконують накази проросійського керівництва України.
Лучанин до Іван Козолуп Показати IP 7 Травня 2012 22:43
Для чого знову бабкам мозги промивати - не на вибори ж ідете. Львівська залізниця не є проросійським керівництвомтак само як і Януковичем. А яку саме територію країни вона охоплює можете знайти на просторах інтернета. Для чого політизувати те що і так вже остаточно обісрано?
Я Показати IP 7 Травня 2012 17:20
Та б...н, а коли вже можна буде вільно купувати квитки і їздити нормально, а не висячи одне в одного на голові, відтоптуючи ноги, знемагаючи від спеки, або навпаки від холоду і протягів, в потягах, маршрутках, автобусах? Саме так, нормально і комфортно, кажуть люди, їздять у Європі, на яку так завзято наша країна "орієнтується", чи в них то теж нерентабельно? Буде і в нас коли-небудь по- людськи, а не як в казці - чим далі тим страшніше?
ліберал2 Показати IP 7 Травня 2012 21:49
Потяг з 5-ти вагонів, не так і мало, а на вихідні і св"ята наповнюваність набагато вища. Укрзалізниці варто думати, як зробити перевезення прибутковими, а не просто закривати маршрути.. В першу чергу, забезпечити нормальний мікроклімат, збільшувати швидкість руху, робити графік зручним для пасажирів, спростити купівлю білетів (через інтернет). Окрім того УЗ може заробляти на харчуванні і інших послугах..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus