USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Працівники ЛПЕ, перекривши вулицю, вимагали зарплат

30 Грудня 2015 10:53
У Луцьку працівники підприємства електротранспорту вимагали зарплат. Люди перекривали вулицю Богдана Хмельницько. Про це інформують Хроніки Любарта.

Мітинг тривав 30 грудня біля будівлі міської ради.

Кілька десятків працівників підприємства перекрили дорогу на півгодини. Кажуть – хочуть звернути увагу на себе, адже не отримують зарплат уже кілька місяців.

Організатор акції Андрій Кобиш каже, що напередодні працівникам заплатили по 800-900 гривень, проте це ніяк не може вирішити ситуації із повним погашенням боргу. Мітингарі апелюють до влади, щоб та «почала думати і про них».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ: ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

До протестувальників вийшов заступник міського голови Сергій Григоренко. Він пояснив, що немає сенсу апелювати до місцевої влади, оскільки борг перед підприємством має державна казна. З його слів, держава погасила 1,1 мільйона гривень боргу, проте ще залишається в кілька разів більше. Ці кошти – компенсація за перевезення пільговиків. Він просив працівників ЛПЕ зійти з дороги і не робити незручностей іншим мешканцям міста і збиток тролейбусним перевезенням, проте мітингувальники його не послухали.

«Наступного року ситуація може погіршитися, якщо пільговиків скинуть на місцеві бюджети. Тоді підприємство взагалі не отримає державних коштів. Я вважаю, що найкращий варіант – це доплачувати пільговикам гроші, щоб вони платили за проїзд», - зазначив заступник міського голови Григоренко.

З його слів, міський голова Микола Романюк поїхав до Києва, в тому числі вирішувати питання боргу на підприємстві, проте до кінця року грошей уже не буде.

Зрештою, домовилися про те, що 5 січня на підприємстві відбудуться збори, де знову розглянуть ситуацію на підпримєстві та перспективу погашення боргу.

Нагадаємо, вкінці грудня створили тимчасову депутатську комісію з депутатів міськради, яка буде опікуватися проблемами на Луцькому підприємстві електротранспорту.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гапонюк Показати IP 30 Грудня 2015 12:34
Я купила проїзний на місяць. Вчора стою в 22.15 на зупиньці спеціально чекаю(проїхало з десяток маршруток у сторону 33-го-40-го кварталів) .Нарешті їхав 15-а (219 троллейбус). І що Ви думаєте-НЕ ЗУПИНИВСЯ (зупинка стаціонарна біля церкви Петра і Павла на Рівненській). От такий у нас Європейський сервіс.
Галина до Гапонюк Показати IP 30 Грудня 2015 15:31
Странно... А я в это время там села в 15а. Как это???
Михайло до Галина Показати IP 30 Грудня 2015 16:32
я також сідав на цій зупинці, мабуть пані не встигла добігти, але не тролейбус чекає пасажира, а навпаки..
Гапонюк до Галина Показати IP 30 Грудня 2015 18:40
Ви можливо в центр їхали. На другій стороні за цей час 2 троллейбуси зупинялись. А я на Відродження-троллейбус не зупинивася. А прийшлось їхати наступним в 22.37
Анонім Показати IP 30 Грудня 2015 12:49
А НАС РАТЬ ...
Андрій Показати IP 30 Грудня 2015 14:05
Протестні акції будуть продовжуватись. Подробиці розвитку колективного трудового спору між керівниками та водіями тролейбусів ЛПЕ тут https://www.facebook.com/lutskdepo/
Анонім Показати IP 30 Грудня 2015 22:18
Людей шкода, перекрийте на день щоб навіть в об'їзд обїхати ніхто не міг, можливо тоді якось рипатись почнуть
Ігор Показати IP 30 Грудня 2015 23:16
Успіху працівникам у вирішенні даного питання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus